Atatürk’ün Yozgat’a gelişinin 87’nci yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Onur Kaytan, bu günün Yozgat için önemli tarihler arasında yer alan müstesna bir gün olduğunu söyledi.
    Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilanın ardından hiç vakit kaybetmeden Anadolu turuna çıkarak illeri ziyaret ettiğine dikkat çeken Kaytan; “Bu ziyaret kapsamında ise Yozgat’ımıza 15 Ekimde gelmiştir ve iki gün burada konaklamıştır.
    Bu konaklama sırasında ise Yozgat halkının sorunlarını, dertlerini ve Yozgat’ı geliştirmek için neler yapılması gerektiğini dinlemiş ve anında çözümleri getirmiş Yozgat halkının istekleri doğrultusunda Devlet yatırımları yapılmıştır” dedi.
    Atatürk’ün Yozgat’a verdiği değerin günümüzde AKP iktidarı tarafından verilmediğini ileri süren Kaytan, Yozgat’ın mevcut iktidara verdiği değeri alamadığını iddia etti.
    Kaytan şunları söyledi: “Türkiye genelinde bugünkü hükümete verilen destek %50 olurken Yozgat’ta bu oran yüzde 69 olmuştur. Ancak buna rağmen Yozgat hak ettiği hizmetleri alamamaktadır. Aksine Yozgat gün geçtikçe kötüye gitmektedir, kapanan tekel bira fabrikası, kapanan pınar tesisi, 2007 yılından 2011 yılına verilen 230 bin göç sayısı ve milletvekili sayımızın altıdan dörde düşmesi bunun kanıtıdır. Bunun sorumlusu AKP iktidarı ve AKP Yozgat Milletvekilleridir.
    Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Bozok Yaylasının süvarileri için “Ünlü Süvarileri harp meydanlarında kahramanca dövüşen, Türk yiğitlerinin harman olduğu diyar, Bozok yaylasının çocukları var olun’’ diyor. Bu kelimeler Yozgat Halkının Kurtuluş Savaşında ne kadar önemli olduğunu ve büyük başarılara imza attığının bir belgesi niteliğindedir.        
    İlimizde hiçbir düşman işgali olmaması nedeniyle Yozgat İli diğer illere göre daha önem arz etmektedir. Bu yüzden dolayı ilimizin bir kurtuluş günü yoktur ancak 15 Ekim Yozgat için bir ONUR günüdür. Yozgat halkının bu ONUR gününü kutlamayı bir borç bilirim.”
Editör: TE Bilişim