Yozgat’ta imam-hatibi bulunmayan köy camilerinde geçen yıl ‘Gönülden gönüle’ projesi çerçevesinde Cuma namazı kıldıran Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri, her Cuma günü hatim programı ile kelamdan kalbe köprü kuruyor. 
Eğitim yılı başında Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğretmenler kurulunda alınan karar doğrultusunda Türkiye’de de bir ilk olan ‘Cuma günü 15 dakika hatim’ programı gerçekleştiren öğrenciler, 5’inci dersin ardından 15 dakika boyunca daha önceden belirlenen Kuran-ı Kerim sayfalarından okuyor. 
Son sınıf öğrencilerinden Yunus Emre Güleç tarafından okunan Kuran-ı Kerim, okulun Rehberlik Öğretmeni Emine Delibaş’ın geçtiğimiz yaz kaybettiği kayınpederinin ruhuna hediye edildi. 
Müdür Yardımcısı Ramazan Güneşer, sene başında öğretmenler kurulunda alının karar doğrultusunda Türkiye’de benzeri olmayan ‘Cuma günü15 dakika hatim’ programı düzenlediklerini söyledi. 
Böylelikle Cuma günleri 5’inci ders sonunda öğrencilerin Kur’an-ı Kerim okuyarak, ebediyete intikal etmiş geçmişine dualar hediye etme imkanı da bulduğunu söyleyen Güneşer, bu tür uygulamaları sene boyunca geliştirerek devam ettireceklerini kaydetti. 

Editör: TE Bilişim