Yozgat’ta bir elektrik abonesine “0 TL, 0 Kuruşluk” elektrik borcu (!) için ‘Kesme ihbarnamesi’ gönderildi. Bu da yetmezmiş gibi elektrik faturası yerine TEDAŞ ismine kayıtlı bir abone tarafından, ücreti vatandaşa ait telefon mesajları ile ‘Elektrik borcunuzu ödeyin’ şeklinde uyarı gönderildi. Bunlar da yetmezmiş gibi abonenin evine ‘Borcunuzu ödeyin’ uyarısı yapan bir personel geldi.

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. Yozgat İl Müdürlüğü tarafından elektrik abonesine 0 kuruşluk borcu için kesme ihbarname gönderilmesi şaşırttı. Borcun 5 gün içerisinde ödenmesi istenen aboneye göndericisi TEDAŞ yazılı bir telefon mesajı ile elektrik fatura tutarı bildirildi.

0 TL’LİK İHBARNAME

                Elektrik abonesini şaşkına çeviren ÇEDAŞ menşeli ilk olay 0 TL’lik borca karşılık gönderilen kesme ihbarnamesi ile yaşandı.

                İhbarnamede aynen şöyle yazıyor: “ÇAMLIBEL ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. YOZGAT İL İŞLETME MÜDÜRLÜÜ ELEKTRİK TÜKETİM BORCUNA BAĞLI KESME İHBARNAMESİ.

                Kayıtlarımızın tetkiki neticesinde 11.04.2011 tarihi itibari ile 0 adet fatura bedelinin ödenmediği tespit edilmiştir. Gecikme cezaları dahil “0 TL, 0 Kuruş” borcunuz bulunmaktadır. 5 (Beş) işgünü içinde anılan borcun ödenmemesi halinde elektriğiniz kesilerek alacağımızın hukuki yoldan tahsili cihetine gidilecektir.

TELEFON MESAJI İLE UYARI

                Sıfır kuruşluk borca karşılık gelen kesme ihbarnamesinin ardından peş peşe gelen telefon mesajları elektrik abonesinin şaşkınlığını iki katına çıkardı.

                Oturduğu dairenin yeni kiracısı olmasından ötürü aboneliği ismine kayıt ettiren vatandaşa kullandığı elektriğin karşılığında fatura yerine 0 TL’lik borç karşılığında elektriklerinin kesileceğini bildiren ihbarname, ardında da elektrik borcunu gösteren telefon mesajı geldi.

                Vatandaş, TEDAŞ ismiyle gönderilen mesajların tanesi 40 kuruştan kendi hattından kesildiğini söyledi.

                Elektrik fatura tutarı bildirimi şeklinde peş peşe gelen mesajların ardından 13 Nisan günü ÇEDAŞ tarafından görevlendirilen bir kişinin eve gelerek, sözlü bir şekilde elektrik faturasının ödenmediğini, borç hatırlatması için geldiğini söyledi.

                Telefon mesajı, ihbar name ve sözlü uyarıya rağmen evine elektrik faturası gelmediğini söyleyen vatandaş, şaşkın bir vaziyette mesajla gelen miktarı mı yoksa kesme ihbar namesinde yazan 0 TL 0 kuruşluk borcu mu ödeyeceğini bilemediğini söyledi.

                Vatandaş şaşkınlığını üzerinden atamadan haftasonu elektiriği ÇEDAŞ görevlisi tarafından kesildi. Kesimin ardından 96.30 liralık elektirik faturasını ibraz eden görevliler de herhangi bir açıklama yapamadı.

Editör: TE Bilişim