Yozgat Valiliği’nden yapılan açıklamada son zamanlarda, Yozgat’ta faaliyet gösteren çeşitli kuruluşlar ile hayırseverlerin telefonla aranarak; Yozgat Valiliği ve Vali Kemal Yurtnaç'ın, adı ve unvanı kullanılarak, haksız çıkar ve menfaat sağlamak amacıyla çeşitli gerekçelerle yardım talep edildiği konusunda uyarıda bulunuldu.

Açıklamada;

“Gerek Valimiz Kemal Yurtnaç gerek valiliğimiz adına hiç bir hayırsever kişi ve kuruluş aranarak, şehit aileleri,  diğer ihtiyaç sahipleri için yardım talebinde bulunulmamaktadır. Bu nedenle, hayırsever kişi ve kuruluşların Valimiz Kemal Yurtnaç ve valiliğimiz adına kendilerini arayarak yardım talep eden bu şahıslara itibar etmemeleri, böyle bir durumla karşılaşmaları halinde ivedilikle Valilik, Kaymakamlık, Emniyet, Jandarma veya Savcılığa bildirmeleri kamuoyunun dikkatine önemle ve saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi. 

Ayrıca valilik irtibat numarası olan “0354 212 10 10” da duyurularak, vatandaşların bu tür durumlarda bu numaradan valiliğe ulaşmaları istendi. 

Editör: TE Bilişim