Yozgat Valiliği tarafından başlatılan ilin sosyal yaşamına çok önemli katkılar sunacak olan Spor Vadisi’ndeki inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Çalışmaları gazetecilerle birlikte yerinde inceleyen Vali Abdulkadir Yazıcı, daha sonra yaptığı açıklamada Spor Vadisinin bitmiş haliyle çevresindeki hiçbir ilde bulunmayan kapasite ve genişlikte bir tesis olacağını, önümüzdeki hafta çıkacağımız son ihale ile de vadinin tamamlanacağını söyledi.
Spor Vadisinin, bin 900 dönüm alan üzerinde inşa edildiğini söyleyen Vali Yazıcı, “ Kompleks 3 etaptan oluşuyor, birinci etap ise kendi içinde iki kısımdan oluşuyor. Birinci etabın ilk kısmında Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, İl Tipi Gençlik Merkezi ve Sporcu Fabrikası( Çok Amaçlı Spor Tesisi) olmak üzere üç muhteşem eser yer almaktadır. Birinci etabın ikinci kısmında ise her yaştan Yozgatlıya hitap edecek tüm açık spor alanları ve 3 Basketbol Sahası, 3 Voleybol Sahası, 3 Pota Sahası, 2 Mini Futbol Sahası, 2 Tenis Kortu, Uzun Atlama Sahası, Pinpon Sahası, Tırmanış Duvarı, Kay Kay Pisti, Gazebolar, 6 Seyir Terası, Uçurtma Tepeleri, 735 kişilik Açık Anfi Tiyatro, Yürüyüş yolları, Sosyal Alanlar, Koşu Pisti, Çocuk Parkları, Engelli Fitness Spor Aletleri, Kafeterya yer almaktadır. Gençler arkadaşlarıyla, dedeler torunlarıyla, anne ve babalar çocuklarıyla her kesime hitap edecek Spor Vadisi, Yozgat’ı geleceğe hazırlayan en önemli yatırımlardan biri olacak” dedi.

GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Projeleri hazırlanan ve önümüzde ki hafta ihaleye çıkılacak olan son etabın çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Yazıcı, Spor Vadisi’nin 2’inci etabında ilimizin en büyük eksiklerinden bir olan sosyal hayatı canlandıracak birçok tesisin yer aldığının altını çizdi. 
Vali Yazıcı, “Son etabın en zor ve pahalı kısmının alt yapı ve yollar olduğunu, bunu da kendi imkanlarımızla tamamlandığını, üst yapıları ihtiva eden son ihaleye ise önümüzdeki hafta çıkılacağını söyledi. 
Yazıcı şunları söyledi; “Bu etap içerisinde Otağ Tepe (16 Otağ Çadır, Ok Tesisi, At Biniciliği), Dağ Kızağı, Macera Parkı ve Lunapark,  Bungalov Evleri ve Sosyal Tesisleri, Restoran, Bozok Ekspres ve Tünel,  Kayık Ünitesi ve İskeleleri, Bisiklet Evi ve Yolları, Kuş Gözlem ve Seyir Kuleleri,  Gölet Düzenlemesi ve Piknik Alanları, Çocuk Oyun Alanları, Yürüyüş Yolları, Köprüler (Mostar, Meriç ve Yavuz Sultan Selim), Kır Kahvesi gibi sosyal alanlar yer alıyor. Bu alanların yapımını yaz sonuna bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız.” 

Editör: TE Bilişim