Bozok Üniversitesi Genç TEMA Gönüllüleri’nin de katıldığı etkinlikte suyun önemi anlatıldı. Genç Tema gönüllüleri, suyun önemini anlatmak maksadıyla kağıtlar ve broşürlerle kafe ve restoranların masalarına notlar bıraktılar. TEMA Vakfı Yozgat İl Temsilcisi Timur Yıldız, dünya yüzeyinin yüzde 80’inin sudan oluştuğunu, dünyadaki tüm suların yüzde 97’sinin deniz ve okyanuslardan olduğunu hatırlattı. İçilip kullanılabilecek tatlı su miktarının sadece yüzde 3 olduğunu vurgulayan Yıldız, “Geri kalan tuzlu sudur. Tuzlu suyu kullanılır hale getirebilmek için çok ciddi bir maliyet gereklidir. Bu yüzden su kaynaklarımızı kirletmeden verimli ve bilinçli kullanarak gelecek nesillere de bırakmalıyız” dedi. 
Bozok Üniversitesi Genç TEMA Başkanı Öznur Çevikbaş, günlük yaşamın her alanında kullanılan suyun, yaşamın bir diğer adı olarak anıldığını söyledi.
Çevikbaş “Sağlık, gıda güvenliği, beslenme, yaşanabilir dengeli bir çevre gibi hayatın birçok boyutu açısından su kilit önem taşır” şeklinde konuştu.
Herkesin sağlıklı ve yeterli gıdaya ulaşma hakkı olduğu gibi aynı şekilde yeterli ve sağlıklı suya ulaşma hakkı olduğunu da bildiren Çevikbaş, “Dünya’da su kaynaklarına olan ihtiyaç gün geçtikçe artarken sınırlı olan bu kaynaklar üzerindeki kirlilik baskıları da giderek artmaktadır. Endüstriyel ve evsel kirlilikler, bilinçsizce kullanılan gübre ve zirai ilaçlar su kaynaklarına büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Temiz su kaynaklarına ulaşmak giderek zorlaşırken dünyada 705 milyon insan içecek suya erişememektedir. Bizlere düşen görev ise daha yaşanılabilir bir dünya için su ve su kaynaklarına sahip çıkmamız su israfından kaçınmamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim