Yozgat Belediyesi ve diğer kurumlar tarafından yıkımı gerçekleşen binaların çevresinde oluşan boşluğu değerlendiren vatandaşlar, buraları geçici de olsa otopark alanı olarak kullanıyor.

Yozgat Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda yıkımı gerçekleşen belediye düğün salonu ve hâl dükkanlarının bulunduğu alandaki boşluğu değerlendire esnaf, buraları otopark olarak kullanıyor. Özellikle belediye düğün salonunun enkazının kalkmasıyla birlikte ortaya çıkan geniş araziye araçlarını çeken esnaf ve vatandaş söz konusu durumdan memnuniyet ve hoşnutluk duyduğunu ifade etti. 
Ortaya çıkan geniş alanı otopark olarak kullanan bölge esnafı, ‘Geçicide olsa işimizi görüyor. İnşallah belediye buraya da fiş kesmez’ diye konuştu. Söz konusu bölgeye uygulanacak proje için henüz çalışmaların başlamamasından istifa eden esnaf, ortaya çıkan geniş alandan dolayı bölgede otopark sıkıntısının hafiflediğini aktardı.

Sebze ve Meyve Hali’nin yanı sıra, yine geçtiğimiz aylarda yıkımı gerçekleşen Lise Caddesi’ndeki Celal Atik Ortaokulu’nun bulunduğu boşluğu da değerlendiren esnaf, burayı da otopark olarak kullanmaya başladı. Lise Caddesi’nde belediyeye ait ücretli otopark alanları dışında park alanı bulunmaması ciddi sıkıntılar doğurmuştu. Vatandaşlar bu bölgede de pratik zekasını kullanarak trafiğe kapalı boş alanları otopark olarak değerlendirdi.

Editör: TE Bilişim