Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Lise Caddesi'nde yürüyen Mustafa Arslan'ın (24) üzerine bir okulun raylı kapısı düştü. Kapının altında kalan genç, çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılarak ambulansla Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

            Yozgat Lisesi’nde uygulanan restorasyon projesi kapsamında değiştirilen ve okulun geçmişte kullanılan orijinal kapısında yakın olduğu gerekçesiyle takılan nostaljik kapı tehlike saçtı.

            Yozgat’ın en işlek caddesi ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu caddede hafta sonu okulların kapalı olması olası bir faciayı önledi. Daha önce de birkaç defa daha düştüğü iddia edilen kapı daha sonra zincirle bağlandı.

            Mustafa Arslan, caddede yürürken bir anda üzerine kapının düştüğünü belirterek, “Ne olduğunu fark edemedim. Kapının altında kaldım, vatandaşların yardımıyla kapının altından çıkartıldım. Şuanda belim ve kolum çok ağrıyor” dedi.

            Mustafa Arslan’ın babası Ömer Arslan ise, “Kapıya gidip baktığımda zincirle bağlanmış. Burası işlek bir cadde ve öğrenciler bulunuyor. Yüzlerce öğrenci liseye girip çıkıyor. Bu bizim başımıza geldi, başkasının başına gelmesin. Yetkililer buraya biran önce çözüm bulsun. Ben şikayetçiyim” diye konuştu.

            Okulun çevre düzenlemesinin geçen yıl yapıldığı ve araç giriş kapısının da yenilendiği öğrenildi.

 

Editör: TE Bilişim