Yozgat’ta bir cami imamı ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla ‘Hayırlı Market’ oluşturdu. Mahalle sakinlerinin ihtiyaç dışı kıyafetlerini toplayarak oluşturduğu markette gün boyu ihtiyaç sahipleri bedenlerine uygun kıyafetlerden ücretsiz olarak alabiliyor. 

Yozgat Arzu Sitesi Camii İmam Hatibi Adem Albayrak, mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla “Hayırlı Market” oluşturdu. Kısa sürede vatandaşlardan ilgi gören markette kısa sürede biriken kıyafetlere ihtiyaç olanlar kendi bedenine ve zevkine uygun olanı ücretsiz olarak temin edebiliyor. 
Mahalle sakinlerinin yanı sıra duyarlı esnafın da destek verdiği Hayırlı Market’in kapıları sabah saat 08.00’den iftar vaktine kadar açık duruyor. 
Her yıl Yaz Kur’an Kursu sonunda gerçekleştirdiği etkinlikle adından söz ettiren Arzu Sitesi Cami İmam-Hatibi Adem Albayrak, ihtiyaç sahipleri ile gönlünde hayır besleyen duyarlı vatandaşlar arasında bir hayır köprüsü oluşturmak istediğini söyledi. 


Cami imamı olması nedeni ile mahallede ihtiyaç sahiplerini daha rahat tespit edebildiğini belirten Albayrak; 

“Özellikle kıyafet konusunda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız var. Özellikle son yıllarda mülteci misafirleri olan Yozgat’ta ihtiyaç sahibi sayısı da arttı. Mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine nasıl vesile oluruz diye düşünürken hayır sahipleri ile ihtiyacı olanlar arasında köprü kuralım istedik. Caminin yanında düğün salonu olarak kullanılan bölümde toplanan  kıyafetleri teşhir ediyoruz. İhtiyaç sahibi insanlar da buradan bedenine, zevkine uygun kıyafetlerden seçip ücretsiz olarak alıyor” dedi. 

Hayırlı Markete ilginin her geçen gün arttığını söyleyen Albayrak, destek olmak isteyenlere de çağrıda bulundu. 

Vatandaşların yanı sıra duyarlı esnafın da destek olabileceğini kaydeden Albayrak şunları söyledi: 

“İhtiyaç sahipleri için topladığımız kıyafetin sayısı ne kadar çoğalır, çeşitler ne kadar artarsa o kadar faydalı oluruz. Yetişkin kıyafetine olduğu kadar çocuk kıyafetlerine de ihtiyaç var. Temiz, kullanılabilir düzeydeki her kıyafeti kabul ediyoruz. Burada önemli olan insanların belki de hiç görmeyeceği insanlara bu anlamda destek olabilmesi. Bizim gayemiz de buydu, sağ olsun duyarlı vatandaşlarımız desteğini eksik etmiyor.”
Editör: TE Bilişim