Belediye tarafından geçtiğimiz hafta şehir merkezinin belirli bölgelerine yerleştirilen yeşil kutular ile çevre duyarlılığı mesajının yanı sıra bayat ekmeklerin israfının önlenip barınaklardaki hayvanların beslenmesi ve ekmek israfının önlenmesine yönelik kampanya başlatılmıştı.

Kampanya kapsamında şehire yakışan türden yerleştirilen yeşil kovaların içine duyarsız vatandaşlar tarafından çöp doldurulması çevre bilinci ve hassasiyeti olan Yozgatlı vatandaşların büyük tepkisini çekti.

Şehirde sorumsuz hareket etme anlayışını devam ettiren duyarsız vatandaşların Yozgat’ın sosyal ve kültürel hayatına verdiği zarara tepki gösteren Yozgatlı vatandaşlar konuyu sosyal medya üzerinde de tartıştı. Belediye Başkanı Kazım Arslan’da duyarsız ve sorumsuz vatandaşlara tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Başkan Arslan Facebook hesabından içi çöp dolu ekmek toplama kutularının fotoğraflarını paylaşarak eklediği notta duyarsız vatandaşlara tepki gösterdi. Arslan’ın yaptığı paylaşımın altına ise duyarlı çok sayıda Yozgatlı vatandaşlarda yaptığı yorumlar ile destek vererek, Yozgat’ı sosyal, kültürel ve çevreci bir şehir yapabilmek adına yapılacak çalışmalara destek vereceklerini ve taviz verilmemesi gerektiği mesajını iletmiş oldu.

Editör: TE Bilişim