Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlık Milli Parkı, Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. İl Özel İdaresi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Abdulkadir Yazıcı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Metin Özışık, ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, ilgili daire müdürleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.
    Açılış konuşmasını yapan Vali Yazıcı, Çamlık Milli Parkı ve Kent Ormanı bölgesinde Yozgat Belediyesi tarafından 'Çamlık Kent Ormanı Turizm Çeşitlendirilmesi Projesi' ve İl Özel İdaresi tarafından ''Kent Ormanı Spor Turizmi Fizibilite Projesi' hazırlandığını belirterek, “Her iki projede Yozgat Çamlığı'nın ülke turizmine kazandırılması, ulusal ve uluslararası alanda katma değer oluşturulması ve bölgenin doğal zenginliğinin ortaya çıkarılmasının amaçlanmaktadır. Çamlık Yozgat’ın ve bizim göz bebeğimizdir. Çamlık içerisinde muhtelifler kısımlar var. Çamlık ile ilgili söz sahibi olan farklı kurumlar var. Çamlığı değerlendirirken Yozgat insanı düşünmemiz gerekiyor. Çamlığı düşünürken sadece pikniğimizi düşünmeyeceğiz. Yozgat ekonomisine ne kadar katkı sağlayacak onu düşüneceğiz. Yozgat Çamlık Milli Parkı Türkiye'nin ilk milli parkı. Biz bu çalığımızı geliştirecek ve güzelleştirecek projeler yaparak turizme kazandırmalıyız” dedi.
    Yozgat'a bir şeyler yapmak için ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Yazıcı, Çamlığının turizme kazandırılması noktasında herkesin fikirlerini beyan etmesini arzu ettiklerini söyledi.
    Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise çamlığa yapılacak her projenin Yozgat'ın geleceğini ilgilendirdiğini ifade ederek, “Hazırlanacak projeler ile ilimiz çok daha farklı yerlere gelecek. İlimizin kalkınması katkı sağalacak” diye konuştu.
    Toplantıda sırasıyla TOS Başkanı Metin Özışık, Bozok Üniversitesi Rektörü Tamer Uçar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı ve bazı kurum temsilcileri söz alarak görüşlerini bildirdi.
    Konuşmaların ardından katılımcılarla fikir alışverişinde bulunuldu. Erciyes Dağı Planlamasında görev yapan uzman ekipten Çamlık Milli Parkı'nda yapılabilecek proje ve analizleri değerlendirildi.

Editör: TE Bilişim