MMO Başkanı Tahir Demirel; “Kışın kapıya dayandığı bu günlerde kış  girmeden yapılan kombi bakımları yakıt tüketimini azaltmaktadır. Kombi bakımı sırasında filtre temizliği önem taşımaktadır” dedi. 
Kışa girmeden yapılan kombi bakımlarının yakıt tüketimini azalttığına dikkat çeken Demirel; “Filtre temizlenmediği zaman sıcaklığı 50 dereceye ayarladığınızda radyatöre giden sıcaklıkta aynı dereceyi bulamazsınız, bu da kombinin daha fazla yakıt tüketmesine sebep olmaktadır. Bakımlarda fanların temizlenmesi gerekmektedir. Çünkü fanlar zamanla toz aldığı için balans yapar, bu balans da zamanla bozulmalara sebep olur. Aynı zamanda filtrelerin tıkalı olmasından dolayı da sirkülasyon pompası zorlandığı için zamanla sirkülasyon pompaları da arızalanır” diye konuştu.
Gaz enjektörlerinin uzun süre kullanılmaması durumunda örümceklerin zamanla yuva yapabildiğini kaydeden Demirel, ayrıca bu durumun bozuk yanmaya sebebiyet verdiğine dikkat çekti. 
Demirel, şu önemli tavsiyelerde bulundu: “Kullanıcılarımız kombi bakımlarını kendi başlarına yapamazlar. Bu yüzden bakım işlemlerinin yetkili servis ve uzmanlar tarafından yapılması gerekmektedir. Çünkü gaz, yanlış kullanıldığı zaman tehlikelidir. Bunu da yetkili, ehil kişilerin yapmasında fayda vardır. Önemli olan, aldığınız ürünün garantisi ve servisinin yaygınlığıdır. Kışın ortasında arıza yaptığında zamanında hizmet alabilmek açısından bu önemlidir. Vatandaşlarımız aldığı cihazların mutlaka yetkili servislerinin olup olmadığına  dikkat etmeleri gerekmektedir.”

Editör: TE Bilişim