Allah'a binlerce şükürler olsun ki, bir Ramazan Bayramına daha bizi kavuşturdu. Ramazanı huzurla geçirdik, Bizleri sağlık ve sıhhat içinde Ramazan Bayramına kavuşturan Yüce Mevla'ya hamd-ü senalar olsun. Onun sevgili kulu ve Habibi Muhammed Mustafa'ya (S.A.V) da binlerce salatü- selam olsun; Ashabına, arkadaşlarına ve ona gönül verenlere selam olsun!
 “Şükürler olsun  Mevla'ya, Müslüman bir anne-babadan doğmuşuz, ne mutlu bize ki, Müslüman bir ülkede bulunuyoruz. Yine ne mutlu bize ki, İslam gibi bir güzel dinin mensuplarıyız.”  Bu güzelliklerin kıymetini bilenlere ve bu güzelliklerden haberdar olanlara selam olsun!.. Bu güzellikleri göremeyenlere de Allah görmeyi nasip etsin!.. 
Bu Bayram Ramazan Bayramıdır. Ramazanın feyzinden haberi olmayanlar, Şeker bayramı adını kullanmak istiyorlar. Bir de bayramı tatil olarak kabul edenlere, bayramda kapılarını kilitleyip deniz kenarında gönül eğlendirmeye gidenlere ne demeli bilemiyoruz? Allah hidayet ve uyanıklık versin. 
Bayram kucaklaşma, bayram sevgi, bayram özlem günüdür!.. Sevginin, muhabbetin, Özlemin, kardeşliğin yaşatıldığı günlerdir. Sılay-ı rahmin ziyaret edildiği günlerdir. Bayramı bayram olarak bilip dostluğu, kardeşliği, ahbaplığı perçinlemek için çaba sarf edenlere selam olsun!. Bayram sıcacık duyguların yaşatıldığı mutlu günlerdir. 
Çocukluğunuzda ki o güzel günleri hatırlayım. Hepimiz o mutlu bayramların özlemini yaşıyoruz. Bayram gelecek, kırgınlıklar giderilecek, küsler barışacak, yaşlıların eli öpülecek düşmanlıklar bertaraf edilecek, hasret ve özlem bitecek, mutlu bir bayram yaşanacaktır, öyle değil mi?. Bunları yaşamadan sevgiyi, kardeşliği, barışı nasıl tesis edeceğiz?… 
Elimizde ki imkânların değerini, kıymetini bilmiyoruz! Şükretmesini bilmeyenler, yaşadığı güzelliklerin farkında olamazlar ve tabii ki de mutlu olamazlar. Hayat onları mutlu etmez! Yaşadığı güzelliklerin farkında olmayanlar hayat sınavını da kazanamazlar!.. 
Nasihat etmek değil  muradımız, nasihat bizim haddimize mi? 30 Ramazan gelmiş geçmiş adamın umurunda olmamış, huzur dolu kandil geceleri  geçmiş uyanmamış;  bu kişiye ne denir? Sevgiden yoksun, dostluktan yoksun, akrabalıktan bir haber? Güzel olan bayramı bayram gibi yaşamak, bayramı bayram gibi geçirmek. Çünkü böyle  özel günlerin anlamına, içeriğine çok ihtiyacımız var.  
İnsanlar günlük sıkıntılarından geçim derdinden birbirini kırıyor, birbirini unutuyor. Dostları, akrabaları, hatırlamıyoruz, birbirimize selam veremiyoruz, dostlukları, akrabalıkları bırakıveriyoruz. İşte bayramlar bunun için bir fırsattır. Kardeşlerimiz var, düşman zulmünde çile çekenler var, Ramazan da bile gözyaşı döküp bayrama hasret kalanlar var, onlar için dua etmeliyiz. Onları da hatırlamalıyız. Zulmün bitmesi için dua etmeliyiz. Birlik ve beraberliğimiz için dua etmeliyiz. 
Bayramda çıkın, dostlarınızı ziyaret edin, büyüklerinizi ziyaret edip, ellerini öpün. Hayır dualarını alın, akrabalarınızı ziyaret edin, onları hatırlayın. Kabristana uğrayın, anne- baba, dede- nine gibi, aranızdan ayrılanları hatırlayın, onlar için dua edin- Fatiha okuyun. Hastaneleri, çocuk yuvalarını, huzur evlerini, garibanları, yoksulları, yetimleri hatırlayın, kimsesizleri ziyaret edin unutmayın. 
Bayramı bayram gibi yaşayıp; komşuları dolaşın, sıcacık çaylarını yudumlayın, aralarında küs olanlar varsa onları barıştırmak için arabuluculuk yapın. Siz birisiyle küskünseniz çekinmeyin önce siz gidip onlarla kucaklaşın. Bayramda küslük, dargınlık, olmaz deyin. Müslüman'ın bir kardeşiyle  üç günden fazla küs durması yakışmaz. Kucaklaşmanın, barışmanın, dostlukları pekiştirmenin tam zamanıdır. 
Ülkemizde bayramlar maalesef “Trafik Canavarı”  ile kana bulanıyor! Yola çıkıp, Köye, kente, bir yakınınıza ziyarete giderken dikkatli olun. Trafik Canavarına yakalanmayın, Trafik Canavarına kurban gitmemeye özen gösterin! Bayramınız zehir olmasın.  Allah kaza bela göstermesin!.. Bu duygularla Mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, Cenab-ı Hak dan sağlık, sıhhat dolu bir bayram geçirmenizi diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun! Zulümler bitsin, insanlık huzur bulsun!. Birlik ve beraberliğimizin pekişmesine bayramlar vesile olsun inşallah... Hayırlı bayramlar.