Cumhurbaşkanı'nın kararıyla Türkiye genelinde önemli bir değişiklik meydana geldi.

Resmi Gazete’de gece yarısı yayımlanan bu karar, Antalya, Balıkesir, İstanbul, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Mersin, Sivas, Trabzon ve Yozgat illerini kapsıyor.

Türkiye’nin o partisi kapanıyor mu? Kapısına kilit vuruldu! Türkiye’nin o partisi kapanıyor mu? Kapısına kilit vuruldu!

çamlık (2)

Cumhurbaşkanı kararına göre, Antalya, Balıkesir, İstanbul, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Mersin, Sivas, Trabzon ve Yozgat'taki bazı alanlar, orman sınırları dışına çıkarıldı ve Resmi Gazete’de yayımlandı.

gece gece

BU  ALANLAR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİS EDİLECEK

Orman Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilecek olan bu alanlar, Cumhurbaşkanı kararıyla belirlendi. Antalya, Balıkesir, İstanbul, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Mersin, Sivas, Trabzon ve Yozgat'taki belirli bölgeler, orman sınırları dışına çıkarılarak, Orman Genel Müdürlüğü’ne devredilecek.

çamlık (3)

 Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre orman sınırları dışına çıkarılan alanların iki katından az olmamak üzere, devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine’nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi