Türkiye’de inşaat sektöründe bu yılın üçüncü çeyreğinde üretim ve cironun arttığı bildirilirken, aynı şekilde sektörde Yozgat’ta ciddi manada hareketlilik yaşanması teselli verdi.
    Ekonomik göstergelerin düşüş gösterdiği Yozgat’ta, inşaat sektörü önemli bir geçim kaynağı oldu.
    İnşaat Sektöründe bu yılın üçüncü çeyreğinde üretim ve cirolar arttı.
    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri 2011 Yılı 3. Dönem" sonuçlarını açıkladı.
    Buna göre, Üç Aylık İnşaat Sektörü Ciro Endeksi 2011 yılı 3. döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,5 artış kaydetti.
    Bina İnşaatı Sektörü Ciro Endeksi yüzde 1,3 artarak 114,9'dan 116,4'e, Bina Dışı İnşaat Sektörü Ciro Endeksi yüzde 7,9 artarak 177,3'ten 191,3'e yükseldi.
    Üç Aylık İnşaat Sektörü Üretim Endeksi de 2011 yılı 3. döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,7 arttı. Bina İnşaatı Sektörü Üretim Endeksi yüzde 11,9 artarak 119,2'den 133,4'e, Bina Dışı İnşaat Sektörü Üretim Endeksi yüzde 6,5 artarak 177,5'ten 189,1'e yükseldi.
YOZGAT’TA MASAYA
YATIRILDI
    Ticaret ve Sanayi Odası’nın meslek grupları ile başlattığı istişare toplantılarının 3’üncüsü inşaat sektörünün temsilcileri ile yapılmıştı. Sektörün Yozgat’taki bu günkü durumu masaya yatırılarak geleceğine dair önemli fikir alış verişinde bulunulmuştu.
    Toplantıda TSO Başkanı Metin Özışık, inşaat sektörünün geleceği adına önemli konuların görüşüldüğü toplantının gayet verimli geçtiğini belirterek, yönetim kurulu üyeleri ile istişare toplantılarnının haftalık olarak devam edeceğini söyledi.
    Özışık, oda üyelerinden kent ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmak adına bu toplantılara ilgi göstermelerini istedi.
Editör: TE Bilişim