Sarıkaya’da yufkacılık işi yapan Hilmi Pehlivan, il ve ilçelerden gelen yufka siparişlerini yetiştiremiyor. Ev hanımlarının elleriyle açtığı yufkalar, Sarıkayalılardan ve il dışındakilerden büyük ilgi görüyor.
Sarıkaya Yufka Sahibi Hilmi Pehlivan 2010 yılında açtığı yufka dükkanın da Böreklik yufka, Gözleme, Siparişe göre Mantı yufkası, Erişte, Kuş Dili, Çorbalık Hamur yufkası yaptıklarını belirtti.
Yufkalarının şöhreti kısa sürede İllere ve çevresine yayılan Sarıkaya Yufka Ankara, İstanbul, İzmir ve Kayseri’den sipariş almaya başladı. Bugün İl dışından çok sayıda müşterisi olan Pehlivan, saç üzerinde pişirdiği yufkaları ıslatıyor. 6’şar adet olarak paketleyerek müşterilerine gönderiyor.
Açtığı Yufka dükkânında 2 yıldır hizmet verdiğini söyleyen İşletme Sahibi Hilmi Pehlivan; “İnsanların Ekmek yapmak için sabahın erken saatlerinde kalkmalarına, zahmet çekmelerine gerek yok. Biz müşterilerimizin isteğine göre 175  TL’ye tandır yufkası yapıyor ve evlerine kadar da servis yapıyoruz” dedi.
Pehlivan; “Tandırda saç üzerinde pişirilip üst üste yığılan kağıt inceliğindeki yufka ekmekler uzun süre bayatlamadan kalıyor. Yenmek istendiğinde ise üzerlerine su serpiştirilip ıslatıldıktan sonra yeniyor. Yufka ekmeği sofraların vazgeçilmezi arasında” şeklinde konuştu.
Pehlivan’ın dükkânında Yufka yaptıran Duran Avcı ise “Sarıkaya’mızın vazgeçilmezi olan tandır yufkasını eskiden işçi bulmakla, yakacak derdi, getir götür derdi vardı şimdi ise elimiz bile değmiyor siparişimizi veriyoruz yarın evimize kadar geliyor Sarıkaya’da böyle bir işin kıymetini bilmemiz lazım, yaptırmış olduğum yufkalardan memnun kaldım”dedi. 

Editör: TE Bilişim