Çandır ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bir kişiyi daha verdiği destekle iş sahibi yaptı.
     Çandır Kaymakamı Kadir Güntepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ''Gelir Getirici Proje'' hazırlayan meslek sahiplerinin desteklenip, kendi işyerlerini kurmalarına imkan verildiğini söyledi. Kaymakam Güntepe, 2008 yılında hazırlanan iki proje sonucunda verilen destekle bir kişinin oto yıkama, diğerinin de bilgisayar malzemeleriyle ilgili işyerlerini açarak, işyeri sahibi olduklarını, bu yıl da Hüseyin Çavuşoğlu isimli vatandaşın başvurusunun onaylanarak, ''Odun Kırma Atölyesi'' kurulmasına destek verildiğini anlattı. Kaymakam Güntepe, ''Proje sahibine 15 bin lira nakit kredi desteğinde bulunuldu. Bu para 3 yılı ödemesiz 8 yılda geri ödemesi yapılacak şekilde verildi ve faiz uygulanmayacak. Burada amaç mesleği olup da işyeri kurabilecek gücü olmayanları teşvik etmek, işyeri kurmalarına yardımcı olmaktır'' dedi.
    Çandır ilçesinde Hüseyin Çavuşoğlu'nun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteği ile kurduğu atölyenin açılışını Yozgat Valisi Necati Şentürk yaptı. Kaymakam Güntepe, Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sanayi esnafının katıldığı açılış töreninde Vali Necati Şentürk, devlet imkanlarının çalışmak, iş kurmak isteyen vatandaşların istifadesine sunulduğunu belirterek, ''Burada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı öncülüğünde Gelir Getirici Proje kapsamında Odun Kırma Atölyesinin açılışını yaptık. Proje bedeli 15 bin Türk Lirası olan bu yerin açılmasıyla hem istihdam sağlandı, hem de bu alanda bir ihtiyaç karşılanmış oldu'' diye konuştu.
     Atölye Sahibi Hüseyin Çavuşoğlu ise, daha önce aynı proje kapsamında işyeri kuran arkadaşlarının durumlarının çok iyi olduğunu, kendisinin de uzun süredir düşündüğü işyeri kurma fikrinin kaymakamlığın yardımı ile hayata geçirmiş olmaktan çok mutlu olduğunu vurgulayarak, kendisine yardımcı olanlara teşekkür edip, davetlilere açılış sonrasında atölyesini gezdirdi.
Editör: TE Bilişim