Lezzetin adı: Yozgat Kavurma

Yozgat’ta Et Balık Kurumu Et Kombinası’nda bir ay önce üretilmeye başlayan “Yozgat Kavurma” kısa sürede Yozgatlılar damak lezzetine uyum sağladı.

Lezzetin adı: Yozgat Kavurma

Yozgat’ta Et Balık Kurumu Et Kombinası’nda bir ay önce üretilmeye başlayan “Yozgat Kavurma” kısa sürede Yozgatlılar damak lezzetine uyum sağladı.

04 Haziran 2012 Pazartesi 07:30
2157 Okunma
Lezzetin adı: Yozgat Kavurma
Yozgat’ta daha önce Belediye bünyesinde özeml bir şirket tarafından çalıştırılırken devletin Et Balık Kurumu Et Kombinası’na devrettiği tesislerde Türkiye’nin en lezzetli eti üretiliyor, en lezzetli kavurmaları yapılıyor. 
Bir ay önce Et Balık Kurumu Et Kombinası’nda üretilmeye başlayan Yozgat Kavurma ortalama 1 kilogram etten oluşuyor. Tanesi ağırlığına göre ortalama 25-30 liradan satışa sunulan Yozgat Kavurma’nın kısa bir süre önce üretilmesine rağmen ilgi görmeye başladığı bildirildi. 
Et Kombinasında 800 kilo 1 ton arasında Yozgat Kavurması üretiliyor. 
Et Balık Kurumunun şehir merkezindeki Satış Mağazası’ndaki reyonlarda yerini alan Yozgat Kavurma’nın üretimine Nisan ayında üretilmeye başladığı kaydedildi.  Yozgat’ta Tarım ve Hayvancılığın önemli geçim kaynağı olması Et Balık Kurumu Yozgat Et Kombinası için önemli bir potansiyel sağlıyor. Kentin tarım ve hayvancılığına farklı bir potansiyel kazandıran kombinada günde 75 ile 100 arasında büyükbaş hayvan kesilerek Et Balık Kurumu’nun değişik illerde bulunan mağazalarına gönderiliyor. 
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Murat 2019-01-11 16:34:59

Toptan almamız mümkün mü 0542 354 51 95