Yozgat’ta daha önce Belediye bünyesinde özeml bir şirket tarafından çalıştırılırken devletin Et Balık Kurumu Et Kombinası’na devrettiği tesislerde Türkiye’nin en lezzetli eti üretiliyor, en lezzetli kavurmaları yapılıyor. 
Bir ay önce Et Balık Kurumu Et Kombinası’nda üretilmeye başlayan Yozgat Kavurma ortalama 1 kilogram etten oluşuyor. Tanesi ağırlığına göre ortalama 25-30 liradan satışa sunulan Yozgat Kavurma’nın kısa bir süre önce üretilmesine rağmen ilgi görmeye başladığı bildirildi. 
Et Kombinasında 800 kilo 1 ton arasında Yozgat Kavurması üretiliyor. 
Et Balık Kurumunun şehir merkezindeki Satış Mağazası’ndaki reyonlarda yerini alan Yozgat Kavurma’nın üretimine Nisan ayında üretilmeye başladığı kaydedildi.  Yozgat’ta Tarım ve Hayvancılığın önemli geçim kaynağı olması Et Balık Kurumu Yozgat Et Kombinası için önemli bir potansiyel sağlıyor. Kentin tarım ve hayvancılığına farklı bir potansiyel kazandıran kombinada günde 75 ile 100 arasında büyükbaş hayvan kesilerek Et Balık Kurumu’nun değişik illerde bulunan mağazalarına gönderiliyor. 
Editör: TE Bilişim