Yozgat KOSGEB İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile proje hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
TSO Toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme programına KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık, TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Sarı, TSO Genel Sekreteri Ziya Saydam, Kadın Girişimciler Kurulu yönetim kurulu üyeleri katıldı.

KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık, KOBİ’lerin kurumsallaşması ve markalaşmasına yönelik projeler için KOSGEB Türkiye genelinde 55 milyon TL’lik dev kaynak hazırladığını söyledi. Proje kapsamında 5’inci Kalkınma Bölgesinde yer alan Yozgat’ta destek oranı yüzde 60 olduğunu dile getiren Işık, KOBİ Proje Destek üst limiti ise 150 bin TL olarak belirlendiğine dikkat çekti. 

KOSGEB İl Müdürü Işık, Proje teklif çağrıları kapsamında KOBİ Proje başvuruları 30 Kasım 2015 tarihinde sona ereceğini ifade etti. 

KOBİ’LERE DESTEK

Işık, “KOBİ’lerin ekonomideki etkinliklerini attırılabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmeleri büyük önem arz etmektedir. Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler KOBİ’lerin fiyat ve kalite düşürme gibi klasik rekabet araçlarıyla rekabet edebilmelerini zorlaştırmıştır. Bu durum işletmelerin rekabet güçlerini ve pazar paylarını arttırabilmesi için kurumsallaşmayı, marka yaratmayı, teknoloji ve yenilikçiliği gündemlerine almalarına sebep olmakta ve işletmeleri kurumsallaşma, markalaşma ve ar-ge faaliyetlerine daha fazla yatırım yapmaya zorlamaktadır.

KOSGEB, işletmelerin kurumsallaşmalarında ve marka yaratma hedeflerinde doğru stratejilere ihtiyaç duydukları gerçeğinden hareketle, “KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi” ve “KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş” konu başlıklarında hedef kitlemizden gelen yoğun talep ve işletmelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, iki yeni proje teklif çağrısına çıkmak üzere gerekli hazırlıklarını tamamlamıştır. Söz konusu KOBİ proje teklif çağrıları kapsamında işletmelerin, seçecekleri konuda hazırlayacakları projelere, Türkiye genel toplamında 55 Milyon TL’lik bir destek sağlanması öngörülmektedir. 5.Kalkınma bölgesinde yer alan Yozgat ilimizde destek oranı yüzde 60 olup KOBİ Proje Destek üst limiti 150.000 TL’dir” dedi.

Yozgat’ta KOBİ Proje Başvurusu yapmak isteyen işletmelerin, KOBİ Proje Başvuru Formunu www.kosgeb.gov.tr internet adresinden Kullanıcı Adı ve Şifreleri ile giriş yaparak dolduracaklarını aktaran Işık, “KOBİ Proje Başvuru Formunun çıktısını alarak imzalı ve kaşeli olarak eki belgelerle birlikte KOSGEB Yozgat Müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Proje süresi En az 6 ay - en fazla 24 Ay’dır. Proje Teklif Çağrıları kapsamında KOBİ Proje başvuruları 30 Kasım 2015 tarihinde sona erecektir. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi KOSGEB Yozgat Müdürlüğünden alınabilir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim