Yozgat’ta yaklaşık 104 yıldır faaliyet yürüten ve kuşaktan kuşağa yaşatılan Tunusluoğlu Vakfı eğitime yönelik yardım ve faaliyetlerini ara vermeden sürdürüyor. Vakfın mütevelli heyetinde görev alan üyeler, Yozgat’ta ikamet etmeseler de Yozgat’ı unutmayarak yardım faaliyetlerini Yozgat’ta sürdürüyor. 
Agahefendi İlkokulu’nda düzenlenen tören ile ihtiyaç sahibi öğrencilere vakıf tarafından yaklaşık 150 bin TL’lik giyecek yardımında bulunuldu. Agahefendi İlkokulu’nda düzenlenen törene Milli Eğitim Şube Müdürleri Metin Halıcı, Ömer Başol, Okul Müdürü Satılmış Gündüz, Tunusluoğlu Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı İbrahim Tonoz katıldı.
Tunusluoğlu Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı İbrahim Tonoz, vakfın Tunusluoğlu Süleyman Efendi tarafından 1912 yılında kurulduğunu belirterek, Osmanlı İmparatorluğu’nun gerileme dönemi içerisinde Süleyman Efendi’nin kurduğu vakıf ile okuma yazma yapan talebelere yardımlarda bulunduğunu belirtti.

“ÇARŞI VAKIFA AİT”
Tunusluoğlu Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı İbrahim Tonoz, Süleyman Efendi’nin Tunus’tan Yozgat’a göçtüğünü ve tüm mal varlığını vakıfa bağışladığını söyledi. İbrahim Tonoz, Saat Kulesi’nin alt kısmında bulunan Tunusluoğlu Çarşısı’nda bulunan dükkanların vakıfa ait olduğunu belirterek, “Bu çarşıda 46 adet bağımsız bölüm var. Ancak bizim 20 tane kiracımız var. Bu 20 kiracıdan yıllık yaklaşık olarak  200 bin TL kira geliri elde ediyoruz. Elde ettiğimiz gelirle de vakfın asli görevi olan okuma yazma yapan ihtiyaç sahibi talebelere yardımlarda bulunuyoruz” dedi.
ÇARŞIYA İMAR TALEBİ
İbrahim Tonoz, yaklaşık 150 öğrenciye yardım talebinde bulunduklarını belirterek, her yıl hedeflerini biraz daha artırdıklarını söyledi. Tonoz, 104 yıldır sürdürülen bu geleneğin devamı için Tunusluoğlu Çarşısı’nda yapılacak bir imar değişikliği ile dükkan sayısının artırılabileceğini ve bu sayede vakfın daha fazla gelir elde ederek, daha fazla öğrenciye sahip çıkacağını belirtti. İbrahim Tonoz, “Mevcut çarşımızın olduğu yerde ruhsat 2 kat olarak verilmiş. Kat sayısı yapılacak imar planı değişikliği ile 3 kata çıkarılabilir. Böylece artan kira geliri ile 300 değil, bin öğrenciye yardım edebiliriz. Tabi biz şehrin yapısını bozmak veya değiştirmek amacında değiliz. Belediyemiz uygun görürse bizde kendimize düşen görevleri yapar ve çalışmalarımıza başlarız” diye konuştu. Daha sonra okul müdürüne ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere giysi paketleri teslim edildi.

Editör: TE Bilişim