Yozgat'ta eğitimin sorunlarının belirlenip, çözümlenmesi amacıyla ilki geçen yıl gerçekleştirilen ilçe bazlı ''Eğitim Şurası'' bu yılki çalışmalarını da tamamladı.

     Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 21 Şubat Pazartesi günü Sarıkaya ilçesinden başlatılan ilçe bazlı eğitim şurası toplantılarının 25 Şubat Cuma günü Yerköy ilçesinde yapılan toplantıyla tamamlanarak, ilçelerin tümünün sorunlarının tespit edilip, talep, istek ve çözüm önerilerinin genel bir değerlendirilmesinin yapıldığı bildirildi.

     Eğitimin uzun soluklu bir yatırım aracı olduğu belirtilen açıklamada, ''Ülke kalkınmasında stratejik bir öneme sahip, nitelikli bir yaşamın ve geleceğin de güvencesidir.

            Dolayısıyla eğitim her insanın, toplumun ve ülkelerin geleceğinin garanti altına alınmasında en etkin ve asla ihmale gelmeyecek çok önemli bir faktördür'' denildi.

     İl genelinde eğitimin niteliğinin artırılması amacıyla Valilik koordinesinde yürütülen çok yönlü çalışmaların, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının da destekleriyle sürdürüldüğü vurgulanarak, 27 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında ilçe düzeyinde, 3 Aralık 2010 tarihinde ise ''1. Yozgat Eğitim Şurası'' toplantısının yapıldığı hatırlatılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

     ''3 Şubat 2011 tarihinde Valimiz Necati Şentürk başkanlığında il genelinde hizmet veren ilk ve orta öğretim kurumları müdürlerinin katılımlarıyla eğitim şurası değerlendirme ve planlama toplantısı yapılmıştır. 10 Şubat 2011 tarihinde ise yine Valimiz Necati Şentürk başkanlığında, kaymakam ve ilçe milli eğitim müdürleriyle yapılan toplantıda eğitim şurası toplantılarının genel değerlendirilmesi gerçekleştirilmiştir.

     Eğitim seviyesinin yükseltilmesi amacıyla il genelinde bulunan eğitim kurumları müdürlerinin katılımıyla Mart ayından itibaren her ayın son çarşamba gününde ilçe düzeyli, her ayın son salı gününde halk eğitim merkezi ve akşam sanat okulu müdürleriyle, her ayın son iş gününde ise ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla izleme, değerlendirme ve planlama toplantıları düzenli olarak yapılacaktır.''

     İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen ilçe bazlı eğitim şurası toplantılarının olukça verimli geçtiği, toplantılara eğitim camiasıyla birlikte kaymakam ve belediye başkanlarının da katılımı ile mahalli idareleri ilgilendiren bazı sorunların yerinde iletildiği de kaydedildi.

Editör: TE Bilişim