Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri geçtiğimiz yıl yenilenebilir ve alternatif enerji kaynakları konusunda yaptığı çalışmalar doğrultusunda elektrikle çalışan otomobil üretti. TÜBATİK alternatif elektrikli yarışlar elektromobil kategorisinde 8’inci olan projenin geliştirilmesi için ciddi desteğe ihtiyaç var. 
Projede görev alan 3M Elektro ekibinin kaptanı Tuhahan Demir ve takım sözcüsü Umut Gül, Yozgat ve çevresinde iş adamlarından destek beklediklerini söyledi. 
Tunahan Demir, yeni araç tasarımında maddi imkanların yetersiz kalmasından dolayı zorlandıklarını belirtti. 
2014 yılında üniversite bünyesinde yapılmış olan elektrikli araç TÜBİTAK alternatif elektrikli yarışlar elektromobil kategorisinde yarıştırılıp 48 üniversite içerisinde 8’inci olduğunu hatırlatan Demir; “Bu sene de Yozgat bünyesinde araç tasarlayıp TÜBİTAK yarışlarında yüksek bir derece ile şehrimize geri dönmek ve şehrimizin adını duyurmak istiyoruz” dedi. 
Takım sözcüsü Umut Gül de ekibi adına Yozgat ve çevre illerdeki iş adamlarından destek beklediklerini ifade etti. Geçen yıl ürettikleri aracın çevreye dost bir yapıya sahip olduğuna dikkat  çeken Gül, 5 kişilik bir ekiple başlattıkları projede 25 kişilik bir ekibe ulaştıklarını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim