Yozgat Valiliği’nde düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Sakarya İlkokulu Müdürü Hamza Şimşek, öğrenciler ve velileri katıldı.

Yarışmanın içeriği hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özdemir, yarışma ile sanatın en renkli içeriğini barındıran resim üzerinden Türkiye’de genç nesillerin gıda güvenliğine dair bilgi ve birikimlerini, beklenti ve hayallerini yansıtabilecekleri bir paylaşım platformu oluşturarak, böylece kamuoyunda gıda güvenirliği ile ilgili farkındalıkları geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İlkokul iki, üç ve dördüncü sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada 81 ilin ilk üçe giren öğrencilerine ödül verildiğini aktaran Özdemir, Yozgat’ta da Sakarya İlkokulu öğrencilerinin derece elde etiğini bildirdi.

Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur ise öğrencileri kutlayarak, toplumda bu konuda duyarlılık ve hassasiyet oluşturmak için sanatı kullanmalarının önemli olduğuna işaret ederek, öğrencileri tebrik etti.

Daha sonra ödül törenine geçilirken Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur birinci olan Onur Boztepe’ye tablet bilgisayar hediye etti. İkinci Ebrar Nur Alaca ve üçüncü Hüseyin Alpkoçak’a da tablet  bilgisayarlarını Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir takdim etti. Program günün anısına çektirilen fotoğraf ile son buldu. 

Editör: TE Bilişim