Garanti Bankası ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 20 Haziran 2008 tarihinde imzalanan işbirliği protokolüyle başlayan “Öğretmenin Sınırı Yok” projesi kapsamında 80.Yıl Yerköy İlköğretim Okulu öğretmenlerine “Öğrenen Lider Öğretmen” semineri verildi.
     2009 yılının Mayıs ayında başlayan saha eğitimleriyle beş yıl boyunca yüz bin öğretmene ulaşılması hedeflenen projede Garanti Bankasının kurduğu Öğretmen Akademisi Vakfı'nın 13 tam zamanlı 193 kısmi zamanlı eğitmeniyle şimdiye kadar 50 ildeki 589 okulda 18.000 öğretmene ulaşıldı.
    Düşünen, araştıran ve sorgulayan bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan Öğretmenin Sınırı Yok projesiyle yeni ve farklı eğitim yöntemleriyle buluşmak için bulunduğu okullarda yüz yüze eğitimlere katılan öğretmenler daha sonra kişisel ve mesleki gelişimlerini eKampüs adlı e-öğrenme portalında bir yıl boyunca devam ettirebilecekler.
İNTERAKTİF SEMİNER
    Proje kapsamında Öğretmen Akademisi Vakfı(ÖRAV) kısmi zamanlı eğitmenlerinden Mürşide DEMİRKOL ve Aliye Almila GÜRBÜZ tarafından 10 - 12 Aralık 2010 tarihleri arasında üç gün boyunca toplam 15 saat üzerinden “ İletişim Becerileri ”  , “ Sınıf Yönetimi ” ve “ Ölçme Değerlendirme ” ana konularında verilen seminere 80.Yıl Yerköy İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenlerinden oluşan 25 kişilik gönüllü eğitimci grubu katıldı. Alışıldık seminer ve kursların aksine son derece keyifli ve interaktif bir ortamda geçen seminerde öğretmenler gruplar halinde etkinliklere katılıp oyunlar oynadılar.
EĞLENCELİ EĞİTİM
    Öğretmenlerin istasyon çalışması yaparak ürünler oluşturduğu, örnek ders planları hazırladığı “Pen Bingo”, “Kulaktan Kulağa”, “Ayna Ayna ”, “ Topla Tren ” , “ Tut At ”, “ Zoom ”, “ Meyve Sepeti” gibi oyunları oynadığı seminerin oldukça verimli geçtiği ve böyle bir eğitim etkinliğine katılmaktan memnun oldukları gözlendi. Seminer sonunda katılımcılara MEB ve ÖRAV onaylı sertifikaları verildi.
    80.Yıl Yerköy İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenleri de üç gün boyunca kendilerine eğitim veren eğitmenlere plaket takdim edip üzerinde Yozgat Saat Kulesi figürü bulunan tablo hediye ettiler.
Editör: TE Bilişim