Kazım Nuran Dokuyucu Anaokulu’nda açılan sergiye İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Okul Müdürüsi Pınar Ormanoğlu, öğretmen ve veliler katıldı. Sergide  öğrenciler yıl boyu  öğretmenleriyle birlikte hazırlamış oldukları projelerini ve çalışmalarını katılımcılara sundu. Öğretmenler eşliğinde hazırlanan projelerde öğrencilerin yetenekleri ve mantıksal becerileri de ortaya çıkmış oldu. 

Sergiyi gezen İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, tüm okullarda fuar ve sergiler açıldığını belirterek, “Biz bu mevsime bütün okullarda Anadolu tabiriyle hasat mevsimi olarak bakıyoruz” dedi. 

Kuş, anaokulundan, liseye kadar tüm öğrencilerin yıl boyu öğrenmiş olduklarını sergiye dönüştürdüklerini aktararak, Tübitak destekli sergiden, anaokuluna kadar çeşitli sergileri gezdiğini ifade etti. Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, “Tabi bizim için önemli olan bu yavruların emekleridir. Burada önemli olan çocuklarımızın yeteneklerinin bir şekilde sergilenmesidir. Biz olaya böyle bakıyoruz. Ortaya çıkan eserin şekli ve yapısından ziyade yaş oranlarına göre beceri kazandırma sergisidir bunlar. Bu alandaki becerilerini sergilemeleridir. Sadece çocuklarımız becerilerini nereden almışlar, nereye getirmişler buna bakıyoruz. Bir emek sergilemişler idaremize ve okul yöneticileri ve velilere teşekkür ediyoruz. Ortaklaşa düzenleniyor çünkü. Ekip olarak mutlu sona ulaşarak velilerimiz ile aynı mutluluğu yaşamaktır” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim