Etkinliğe çok sayıda öğrenci ve vatandaş katılırken yaklaşık 1 saat Cumhuriyet Alanı’nda öğrenci ve vatandaşlar kitap okuyarak, kitapların önemine dikkat çekti.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bozok Üniversitesi ve Gençlik Merkezi tarafından gerçekleşen etkinlik kapsamında Cumhuriyet Alanı’nda toplanan öğrenciler ellerine aldıkları kitaplar ile kitap okumaya başladı. Yaptıkları eylem ile vatandaşların dikkatini çekmeyi başaran öğrencilere çevredeki duyarlı vatandaşlarda katılınca Yozgat Cumhuriyet Alanı’nda okuma seferberliği gerçekleşti. 
İl Kültür Müdürlüğü tarafından kitap temini gerçekleşirken, Bozok Üniversitesi ise etkinliğe öğrencilerini seferber ederek dahil oldu. Topluma örnek olma bilinciyle öğrenciler ellerindeki gazete, dergi ve kitapları açarak okumaya başladı. Yozgat Gençlik Merkezi ise yine ilkokul düzeyindeki öğrencilere yönelik kitap dağıtım kampanyası gerçekleştirdi ve yüzlerce öğrenciye kitap hediye etti. 
İl Kültür Müdürü Lütfi ibiş, Kütüphaneler Haftası kapsamında farklı bir etkinlik oluşturmak ve vatandaşların dikkatini bu yöne çekmek adına böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek “Verimli olduğunu düşünüyoruz, genç yaşlı birçok insanımız bugün eline kitap aldı ve kitaplarla tanıştı, inşallah bu okuma alışkanlığını kalıcı olarak sürdürürler” diye konuştu. 
Öte yandan okuma etkinliğine katılan bazı öğretmenler ise vatandaşlara Kültür Müdürlüğü tarafından dağıtılan ücretsiz kitapların içerik ve konu yönünden vatandaşlara hitap etmediğini ve rastgele bir dağıtımın söz konusu olduğunu iddia etti. 

Editör: TE Bilişim