Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Rehberlik ve Danışmanlık Büro Amirliği, hazırlanan program kapsamında öğrencilere ''Terör'' konulu konferanslar vermeye devam ediyor.

     Çekerek Şehit Özgür Ocak Çok Programlı Lisesi Salonunda Psikolog Melek Usta öğrencilere verdiği ''Terör ve Gençlik'' konulu konferansta, ''Bütün insanların ihtiyaçları vardır. Fizyolojik ihtiyaçlar için sizleri bir yere çağırabilirler. Örneğin bir davet, toplantı, gezi, bir sabah kahvaltısı gibi. Bizler kültür olarak bir sofrada biri ile yemek yemişsek, o kişi ile gönül bağı kurarız. Böylece kendimizi ister istemez bir gurubun içerisinde buluruz'' dedi.

     Öğrencilerin üniversite eğitimi için ilçe dışına çıkacaklarını hatırlatan Usta, ''Kendinizde bir gruba dahil olma duygusu hissedeceksiniz. Burada önemli olan doğru gruba dahil olmaktır.

            Birileri sizlere karşılıksız bir şeyler verdikleri zaman o şey karşılıksız değildir. O şeyin karşılığını bir gün mutlaka isteyeceklerdir'' şeklinde konuştu.

     Daha sonra öğrencilere izlettirilen sunumların ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri Melek Usta, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

AKDAĞ’DA DA

ANLATILDI

            Akdağmadeni ilçesinde lise son sınıf öğrencilerine ''terör ve gençlik'' konulu konferans verildi.

     Belediye Düğün Salonundaki konferansa Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde Görevli Rehabilitasyon ve Danışmanlık Uzmanı Başkomiser Melek Usta konuşmacı olarak katıldı. Usta, burada yaptığı konuşmada, tek tip insan modeli ortaya çıkarmanın en kolay yolunun, kişiyi aynı tarzda yazılı ve görsel yayınlara maruz bırakmak olduğunu söyledi.

     Usta, ''Terör örgütlerinin faaliyetleri önce örgüte katmayı planladıkları öğrencinin aile yapısı, zaafları, arkadaşları ve gelir düzeyi hakkında bilgi toplayıp daha sonra gençlerle tanışarak, onları terör örgütü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklere katılmasını sağlamaktır'' dedi.

Editör: TE Bilişim