EKSEN Eğitim Sendikası mensupları eğitim camiasında çalışan personelin Cuma namazlarına gidemediğini ve bu konuda da herhangi bir izin bulunmadığını hatırlatarak eğitim camiasında çalışan personele ibadet hakkının verilmesi ve Cuma namazlarına gidebilmeleri için imza kampanyası gerçekleştirdi. Hafta sonu açılan imza kampanyası kapsamında EKSEN üyeleri vatandaşlardan imza kampanyasına destek olmalarını talep etti.

EKSEN Eğitim Sendikası Başkanı Selçuk Çınar, yaklaşık iki buçuk milyon memurun çalışma saatlerinde bir düzenlemenin şart olduğunu ve bu düzenlemede de özellikle farz ibadetlerden olan Cuma namazı için bir çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Din ve vicdan özgürlüğünü kişilerin sahip olması gereken dini bir hak olarak tanımlayan Selçuk Çınar:

“Bu kapsamda bu çağrımıza destek için ikinci ve daha kapsamlı bir imza kampanyası başlattık. Vatandaşlarımıza kampanyamızın niyeti ve amacını anlattığımız anda bizlere destek veriyor ve imzalarıyla katkı sunuyorlar. İnşallah çağrımıza dikkate alınır ve bu konuda eğitim çalışanlarımıza bu hakları iade edilir diye düşünüyorum. Vatandaşlarımızın verdiği destek ve ilgilerinden dolayı da onlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim