Bozok Üniversitesi Rektör adayı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, Belediye Başkanı Kazım Arslan’a makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Arslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Karacabey’e çıktığı yolda başarılar diledi.
Prof. Dr. Salih Karacabey de Bozok Üniversitesi rektörlük adaylığını kısa bir süre önce açıkladığını belirterek, Bozok Üniversitesi’ne hizmet etmek amacıyla kutlu bir yolculuğa çıktığını belirtti. 
Bozok Üniversitesinin bir yandan fiziki gelişimini sürdürürken diğer taraftan kurumsal kimliğini oluşturmaya çalıştığını kaydeden Karacabey, sürece katkı sağlayacak önemli proje ve öngörülerinin bulunduğuna işaret etti. 

Karacabey, Bozok Üniversitesi’nin kurumsallaşmasına önem verdiğinin altını çizdi.

Kurumsallaşmanın kurumların gelişmesi, büyümesi, misyonuna uygun işler yapması ve bunu kalıcı hale getirmesi açısından son derece önemli olduğunu kaydeden Karacabey, şöyle konuştu: 
“Üniversitenin kurumsallaşmasının önemli bir ayağı da bilim, anabilim, bölüm kurullarının aktif hale getirilip yönetim hiyerarşisinde yer alarak söz sahibi olmasıdır. Bu durum yönetimde ortak aklın harekete geçmesi; etkin, katılımcı, objektif kararların alınabilmesi demektir. Yönetimde yetki ve sorumluluk paylaşımı üniversite mensuplarının aidiyet ve mensubiyet duygularını güçlendireceğinden çalışma azimlerini ve başarı kıvançlarını artıracaktır. Rektörlük makamının en önemli görevi, başta kıymetli öğretim üyeleri olmak üzere bütün akademik ve idari kadronun huzurlu ve sağlıklı bir ortamda çalışmalarına zemin hazırlamaktır. Bu ve benzeri üniversitenin gelişimine katkı sağlayacak, Yozgat’la bütünleşmiş bir yapıya katkı sağlamak istiyorum.”


Editör: TE Bilişim