Okuma yazma kursunda belirli bir kursiyer şartı da aranmamaktadır. Başvuru yapan bir kişiye bile kurs açılmakta ve okuma yazma öğretilmektedir. 
Okuma yazma bilmeyen bireyler toplumumuzda sosyalleşme sorunu yaşamaktadır. Bu sıkıntının üstesinden gelmek için Yozgat da adres Halk Eğitimi Merkezi. 
Kursiyerler adına konuşan Menduha Türkmen, okuma-yazmanın yaşı olmadığını belirtti. ve küçük yaşta anne ve babalarımız bizleri okula göndermediler, bizler bu durumdan oldukça etkilendik. Akşamları çocuklarımız, torunlarımız okuldan gelince onlara yardımcı olamamanın ezikliğini hissediyorduk. Hastaneye gittiğimizde sıramızın geldiğini başkalarına sorarak öğrenmek zorunda kalıyorduk. Şehir dışına çıktığımızda otobüsümüzün adını, oturacağımız yeri soruyorduk; okuma yazmayı öğrendik şimdi kimseye muhtaç değiliz. Telefon numarasını yazabiliyor, televizyonda  gördüklerimizi okuyabiliyor, torunlarla ders yapabiliyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayan Halk Eğitim Merkezi yöneticilerine ve kurs öğretmenlerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim