Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlüğü bünyesinde kurulan Proje Koordinasyon Merkezi’nin organize ettiği “TÜBİTAK Programlarına Yönelik Proje Hazırlama Eğitimi” 6-7 Ağustos 2015 tarihlerinde, Çanakkale’de gerçekleştirildi. Eğitim içeriğinin geliştirilmesini de üstlenen Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Metin Aytekin de eğitmen olarak yer aldı.
Gerçekleştirilen eğitim kapsamında; proje fikri geliştirme, proje tasarımı, proje döngüsü, süreç ve zaman yönetimi ile ekip çalışmaları konularında eğitim seminerleri ve uygulamalı grup çalışmalarına yer verildi. Programdan 20 civarında katılımcı yararlandı. Yararlanıcılar etkinliklerden memnun kaldıklarını belirttiler. Etkinlik sonrası görüşlerini ifade eden Böyükata, “Yöneticilerin de vurguladığı gibi üniversitelerde hem proje tabanlı çalışmaların yaygınlaştırılması ve hem de araştırmaya yönelik potansiyel artışı için yapılan çalışmalara katkı açısından, Proje Koordinasyon Merkezleri ve benzer türden birimler, üniversite alt birimlerinde ortaya koyacakları çalışmalar ile sahip oldukları önemi görünür hale getireceklerdir” dedi.
Katılım belgelerinin dağıtıldığı eğitimin kapanışında, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, büyük bir özveri ile uzaktan gelerek etkinliğe katkı verdiklerini ifade ederek; Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata ve Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Metin Aytekin’e teşekkür belgesi takdim etti.

Editör: TE Bilişim