Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Genç Girişimciler Kulübü Başkanı Mustafa İlhan’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinliğin Düzenleme Kurulu’nda Kulüp üyeleri Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Hatice Şeyma Çelen, İşletme Bölümü öğrencisi Sefa Döğer ve İktisat Bölümü öğrencisi Onur Sungur yer aldı. 
 Genç Girişimciler Kulübü Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından verilen eğitimlerden, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan 21 kişilik bir öğrenci grubu faydalandı.  
Turizm Fakültesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikler toplam 12 saat sürdü. İş Fikri Geliştirme ve Fikrin Kalitesi, İş Geliştirmede Durum Analizi, Sonuç Odaklı Stratejik İş Planı, İş Planının Projelendirilmesi ve Yazılması konuları çerçevesinde düzenlenen programda çoğunlukla uygulamalı ve etkileşimli yöntemlere yer verildi. 
Programa katılan öğrenciler, iş fikri geliştirme ve bunu proje tabanlı bir yaklaşımla iş planına dönüştürme süreçlerinde izlenecek teknik ve beceriler edindiklerini belirterek, kendileri için çok faydalı olduğunu ve benzer nitelikte yeni eğitim etkinliklerinin düzenlenmesinin kendileri için çok faydalı olacağını vurguladılar. 
Etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Öğrencilerimizin, ilgi duydukları alanlar ve yetenekleri doğrultusunda beceri ve donanım kazanmalarına katkıda bulunmak büyük huzur vermektedir. Akademik birikimlerin, ders dışı çalışmalar yoluyla, mezun olup gitmeden önce öğrencilerimize daha erken zamanlarda aktarılması, hem onların meslek hayatında başarılarına hem de ülke kalkınmasına katkı sağlayacaktır” dedi ve kendi istekleriyle bu programa katılan hevesli gençlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Etkinliğin sonunda eğitimden faydalanan öğrencilere katılım belgesi verildi.

Editör: TE Bilişim