Türkiye genelinde Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerinin yürüttüğü hak arayışı talebini Yozgat’ta da en seviyeli şekilde yürütüyor. Bu çerçevede AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz’in makamında ziyaret eden Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu Sözcüsü Meliha Yılmaz Atik ve üyeleri, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da ilettikleri hak arayış taleplerinin gerekçelerini paylaştı. 

LEKESİZ: “TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette İl Başkanı Harun Lekesiz, Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerinin taleplerini gerekli makamlara ileteceğini ve takipçi olacağını söyledi. 
Lekesiz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletilmek üzere verilen mektubu da teslim edeceğini belirterek, hak arayışlarının muvaffakiyetle sonuçlanması temennisinde bulundu. 

ZİYARETLER 14 İLDE GERÇEKLEŞTİ

Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu Sözcüsü Meliha Yılmaz da gösterdiği samimiyetten ötürü AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz’e teşekkür ederek, bu ziyaretlerin Yozgat ile birlikte 14 ilde gerçekleştiğini söyledi.

O MEKTUP!

Yılmaz’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletilmek üzere kaleme aldığı mektubun tamamı şu şekilde: 
“Vatana, millete ve İslâmiyet’e büyük hizmeti olan İslam kahramanı muhterem efendim;
Evvela, ülke ve millet olarak yaşadığımız şu sıkıntılı günlerin, milletimiz adına hayırlara, iyiliklere ve güzelliklere tebdili için hem size hem de hükümetimize Fahri Kur’an Kursu öğreticileri olarak hulus-u kalp ile dua ediyoruz. Cenab-ı hak, İman ve Kur’an’a hizmet eden hükümetimizi başımızdan eksik etmesin.
İslam’ın bir kahramanı olan Sayın Başbakanım;
Türkiye genelinde faaliyet gösteren Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu olarak dini eğitimde kesinlikle kaliteden, donanımdan, liyaketten yanayız. Hususan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimi öğretecek Kur’an Kursu Öğreticilerinin donanımlı, liyakatli ve kaliteli olması çok önemlidir. Bu doğrultuda uzun bir zamandan beri, atama şartlarına haiz, liyakatlı olan Kur’an kursu öğreticilerinin sorunlarını, başta Hükümetimiz olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığından Sendikalara kadar ilettik ve çözümü için taleplerde bulunduk. Ancak bu güne kadar bu çığlıklarımızın ve taleplerimizin görmezden gelinmesi bizleri ziyadesiyle müteessir etmiştir. Fahri Kur’an kursu öğreticileri olarak bizleri bu çalışmaya iten en büyük neden Hükümetimize olan güvenimiz ve inancımızdır. Bu kadar çığlığa rağmen, atama şartlarını taşıyan biz Kur’an kursu öğreticilerinin taleplerinin görmezden gelineceğini hiçbir zaman ihtimal vermedik ve vermeyeceğiz.
Al-i cenap Sayın Başbakanım;
Çağımızın vebası olan ahlaki yozlaşma, uyuşturucu ve alkol maalesef ailelerimizi, kadınlarımızı, kızlarımızı, çocuklarımızı ve gençlerimizi de hızla bataklığına çekmektedir. Bunu engelleyebilecek en önemli dinamiklerden birisi getirdiği hükümlerle asırları tenvir eden Kur’an’ı Kerimdir. İl, ilçe ve köylerde Kur’an Kursları mutlaka yaygınlaştırılmalıdır. Kur’an Kurslarında sadece Kur’an eğitimi değil, aynı zamanda kadınlarımıza ve kızlarımıza yönelik “İslamda aile hayatı,aile içi iletişim, Kur’an ve sünnete göre çocuk yetiştirme” gibi konularda mutlaka eğitimler verilmelidir. Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri olarak bu sorumluluk ve vebalin altında vazifemizi çok zor şartlar altında yapmaya gayret ediyoruz.
Pek muhterem Sayın Başbakanım;
Bundan önceki kadroya alımlarda hiçbir liyakata bakılmadan kadroya alınırken; birçoğu hafız, ön lisans ve lisans ilahiyat mezunu olan, diyanetin yaptığı bütün yeterlilikleri ve müftülükler tarafından yapılan mülakatları geçmiş olan ve üstüne üstlük 3-4 senedir fahri olarak çok zor şartlar altında diyanet tarafından çalıştırılan ve kadrolu Kur’an Kursu öğreticilerin yaptığı işin aynısını yapan fahri Kur’an Kursu öğreticilerine kadro verilmemesi vicdanları sızlatmaktadır. Maalesef, geçmişte hiç bir şart aramadan kadroya alınan ve yetersiz oldukları her yerde telaffuz edilen fahri öğreticilerin günahı ve vebali, atama şartlarını taşıyan bizlere ödetildi.
Türkiye genelinde özellikle köylerdeki Kur’an Kurslarında fahri Kur’an Kursu öğreticileri, asgari ücretin dahi çok çok altında 600 lira gibi ücretlerle çalıştırılmakta ve aldıkları ücretin yarısını yol parası olarak vermektedirler. Aylık olarak yatırılması gereken sigorta pirimleri 15 gün olarak yatırılmaktadır. Aynı işi yapmalarına rağmen Kadrolu Kur’an Kursu öğreticilerinin faydalandığı sağlık, sosyal ve ekonomik hiçbir haktan yararlanamamaktadırlar. Birçok sınavdan ve mülakattan geçerek, çok zor şartlar altında vazifesini hakkıyla yaparak evine rızık götürmeye çalışan fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin iş garantisi bulunmamaktadır. Kadrolu Kur’an Kursu Öğreticisinin atanmasıyla görevlerine son verilmektedir. Her an görevden alınma korkusuyla vazifelerini yapmaya çalışan fahri Kur’an Kursu Öğreticilerinin sözleşmeli ya da kadrolu olarak alınmasını talep ediyoruz.
Pek kıymetli Sayın Başbakanım;
Biz sizi gönülden sevdik, size inandık ve güvendik. Biz hakkımız olmayanı asla talep etmiyoruz. Bir çoğumuz 28 Şubat mağduru, kat sayı mağduru ve başörtüsü mağduruyuz. Bizi bizden daha iyi bilen, bizi bizden daha iyi anlayan siz başbakanımızdan ve hükümetimizden talep etmedik ki kimden talep edeceğiz. Kime sığınacağız, kimden isteyeceğiz.Sizler bize sahip çıkmazsanız kim sahip çıkacak. Kur’an hizmetkarlarının sorununu çözeceğinize olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin taleplerinin dikkate alınmasını ve Sayın Başbakanımızın vereceği bir talimatla DHBT sınavında 60 ve üstü puan alan ve en az 1 yıl hizmeti bulunan Fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin sorununun çözülmesini al-i cenap ve kadir şinas Sayın Başbakanımızdan rica ediyoruz.

Editör: TE Bilişim