ORAN Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve Kadışehri Kaymakamlığınca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sunulan yaklaşık 300 bin TL maliyetli “Eğitimde Hedef 12” projesiyle, ortaokul ve lise olmak üzere toplam 12 okulda birer akıllı sınıf yapılması ön görüldü.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan; “Bu projede eğitimde yeni yaklaşımların uygulanması, eğitimde bilgi ve eğitim teknolojileri altyapısının geliştirilmesi ve öğretmenlerin teknoloji kullanım becerilerinin yükseltilmesi, eğitim kalitesinin yükselmesi, ders içinde öğrenci-öğretmen motivasyonunun artırılması ve eğitimde fırsat eşitsizliğinin azaltılması amaçlanıyor” dedi.
Kaymakam Doğan açıklamasının devamında; “Geçtiğimiz günlerde de kaymakamlığımızca tüm sınıflara verilecek bilim insanlarının isimleri okulların kendileri tarafından belirlenmişti. Çalışmayla her sıra dışı sınıfımızın girişine sınıfa ismini veren Türk bilim insanlarının resmi ve hayat hikâyesini içeren tablolar asılmasına karar verilmişti. Bu çalışmayla öğrencilerimizin Türk bilim tarihinde pek çok ilke imza atmış bilim insanlarını yakından tanımaları ve özgüvenlerinin artırılması amaçlanıyor” diye konuştu.
Sınıflara verilen isimler şöyle:
“Ahmet Yesevi İlkokulu: El-Cezeri, Gümüşsu Ortaokulu: Farabi, Halıköy Ortaokulu: Mahmut Gazi Yaşargil ve Oktay Sinanoğlu, Kadışehri Anadolu İHL: Piri Reis ve Uluğ Bey, Kabalı Ortaokulu: Cahit Arf, Şehit Doğan Özpolat A.Ç.P.Lisesi: Ali Kuşçu, Şehit Yasin Yoldaş Ortaokulu: Vecihi Hürkuş, Şehit Adem Canpolat Ortaokulu: Hazerfen Ahmet Çelebi, Şehit Nuri Çelik Ortaokulu: Feza Gürsey, Yavuhasan Ortaokulu: Akşemsettin.”

Editör: TE Bilişim