Yenifakılı İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Çete tarafından koordinasyonu üstlenilen “Proje Danışmanlığı Eğitimi” Yenifakılı Adem Karacabay Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlendi. Etkinlik kapsamında Doç. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Pandır ve Bozok Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cemal Çelik de gönüllü eğitmen olarak yer aldı.
İlçe merkezi ve köylerinde görev yapan 35 civarında öğretmenin katıldığı Eğitim etkinliğinde; Proje Hazırlama Teknikleri, Proje Döngüsü Yönetimi ve Aşamaları, Proje Tasarımı ile ilgili Temel Kavramlar, Proje Teklifinin Bileşenleri, Proje Faaliyetlerinin Planlanması ve Zaman-Yönetimi konuları ele alındı. Eğitimler etkileşimli bir yolla icra edilerek karşılıklı soru sorma ve tartışma ortamı oluşturuldu. Farklı branşlardan öğretmenlerin birlikte çalışma yapabileceği gruplar oluşturularak, Proje Fikri Geliştirme ve Proje Tasarımı konusunda atölye çalışmaları da yapıldı. Öğretmenlerin, öğrenci projelerine rehberlik etmelerinde potansiyel artışına katkı sağlamaya yönelik geliştirilen Proje Danışmanlığı Eğitimi, içerik ve şekil bakımından Yenifakılı için bir ilk olma özelliği taşıdığı kaydedildi.
Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata, verilen eğitim semineri ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Her geçen gün yeni yöntem ve yaklaşımlar hayatımızda daha etkili sonuçlar doğurmaktadır. Sürekli yenilenme ve mesleki donanımımızı artırmayı zorunlu kılmaktadır. İlçelerde görev yapan ve yöre bazında eğitimin kalitesini artırmaya çalışan yöneticiler, yetkilerinden öte sorumluluklarıyla örtüşen eylemler gerçekleştirmelidir. Proje Tabanlı Düşünmek günümüzde daha da elzem bir hale gelmiştir. Tekniklerini ve ilgili kavramları daha iyi kavramalıyız. Proje yaklaşımlarında stratejik bir plan ortaya çıkartılarak daha faydalı ve kullanışlı sonuçlar üretilebilir. Öğretmenlerimizin öğrenci projelerinde, öğrenci projelerinde rehberlik yapmalıdırlar. İş yüklerini öğrencilerin üstlenmesine özen göstermelidirler. Öğretmenlerin danışmanlık yapması beklenmelidir. Öğrenci proje faaliyetleri bir yarış olarak algılanmamalıdır. Proje faaliyetleri ile öğrencilerin sorumluluk ve duyarlılık bilinci kazanmaları sağlanmalıdır. Bilimsel düşünme ve ekip bilinci becerileri kazandırmalıyız. Ortak fikir üretmeye yatkınlıklarını artırmalıyız” dedi.
Yenifakılı İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Çete ise “Eğitim ilçemiz ve öğretmenlerimiz için çok faydalı oldu. Daha önce Doç. Dr. Mustafa Böyükata öncülüğünde Yozgat’ta düzenlenen eğitime katılan öğretmenlerimiz olmuştu. Devamında da ilçemizden TÜBİTAK programlarına proje başvurusu gerçekleştirildi. Olumlu sonuçlar aldık ve ilerde de hem sayı olarak hem de kalite olarak ilçemizden daha fazla proje üretilmesini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.
Etkinliğe katılan öğretmenlere katılım belgelerinin dağıtıldığı Kapanış Programında konuşan, Yenifakılı Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, “Doç. Dr. Mustafa Böyükata hocamızı uzun süredir tanırım. Kendisini ilçemizde görmekten mutluluk duydum. Yöremizde eğitimin güçlendirilmesi ve niteliğinin daha da artırılması benimde çok önemsediğim konuların başındadır. O sebeple bu toplantıyı çok anlamlı buluyorum. Devam ettirilmesinde ve faydalı yansımalarının ortaya çıkmasında bu emeklerin yeri büyüktür. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.
Eğitmen olarak programa katılan Bozok Üniversitesi öğretim elemanlarına teşekkür belgesi verildi. Yenifakılı İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Çete ve Yenifakılı Belediye Başkanı Yalçın Karadavut tarafından, fedakarlık gösterip bu eğitimlerin düzenlenmesindeki yoğun çabaları sebebiyle Doç. Dr. Mustafa Böyükata’ya ayrıca plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilişim