Yozgat’ta, okul öncesi, ilk ve orta öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler yarı yıl karnelerini aldılar. Sakarya İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne töreninde karne alacak öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Sakarya İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    Törende konuşan Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, eğitimin bireyin yaratıcı gücünü ve verimini arttıran, toplumun kalkınması için gerekli nitelik ve elemanların yetişmesini sağlayan ve toplumda kişilere yeteneklerine göre yetişme olanağı veren en etkili yolu olduğunu söyledi.
    2010-2011 sezonu ilk döneminde 100 bin 272 öğrenci bulunduğunu 5 bin 502 öğretmen nezaretinde eğitim ve öğretimlerine devam ettiklerini belirten Gelgeç, Bugün karne sevinci yaşayacak 100 bin 272 öğrencimiz 16 günlük yarıyıl tatilinin ardından 14 Şubat 2011 Pazartesi günü ikinci yarı yıl için ders başı yapacaklar ve 17 Haziran’ a kadar devam edecek bir dönem geçirecekler” dedi.
    Daha sonra sınıfa girerek karne dağıtan Vali Yardımcısı Salih Gelgeç ve İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız öğrencileri tebrik ederek karneleri dağıttılar.Öğrenciler Vali yardımcısı Gelgeç ve Gamsız’ a çiçek verdiler.
    Vali Gelgeç daha sonra Sakarya İlköğretim Okulu öğrencilerinden spor faaliyetlerinde başarılı olanla madalya taktı. Tören sonrasında okul müdürü ile sohbet eden Gelgeç daha sonra okuldan ayrıldı.
Editör: TE Bilişim