Etkinliğe Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Kamuran Murat, okulun özel eğitim veren bir okul olması münasebetiyle her türlü donanıma mevcut olduğunu söyledi. Murat, okulun her türlü alt yapı, imkan ve donanıma sahip, hijyenik bir ortamda eğitim verdiğini aktardı. 

Özellikle bu dönem sportif etkinliklere ağırlık verdiklerini dile getiren Murat “Okulumuz bünyesinde bir spor derneği kurduk, öğrencilerimiz sportif etkinliklere katılıyor ve iller arası faaliyetlerde yer alıyor. Öyle ki bazı sporcularımız uluslar arası arenada yarışacak pozisyona gelmiş durumda” diye konuştu. 
Okul-sanayi işbirliğine önem verdiklerini de dile getiren Okul Müdürü Kamuran Murat “Okulumuza yeni malzeme ve tezgahlar satın aldık, okul sanayi işbirliğine önem verdik. Özel işletmeler bulduk öğrencilerimize ve iş güvenliğine önem veren işletmelerde onlara imkanlar tanıdık. Bunun yanı sıra iki adet Avrupa Birliği projesi uyguladık. Bu projelerimize katkı sunan Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık ve Yozgat Esnaf Odaları Başkanı Latif Altın’a teşekkür ederim” dedi. 
Konuşmanın ardından okul öğrencileri kendi dallarında hazırladıkları gösterileri izleyicilere sundu. İlk olarak okulun jimnastik ekibi beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde gösterilerini sergiledi. Temel jimnastik hareketleriyle gösteriler sunan grup, gösterinin sonunda kule oluşturarak Türk Bayrağı açtı ve salondan büyük alkış aldı. Daha sonra ise halk oyunları ekibi, ülkemizin değişik farklı bölgelerinden yöresel halk oyunları sergiledi. Öğrencilerin okumuş olduğu duygu dolu şiirler salonda duygusal bir ortam oluştururken, müzikal gösteriler ile salonu eğlendiren minikler alkışların en büyüğünü alarak, protokol, öğretmen ve velilerinden tam puan aldı.

Editör: TE Bilişim