Yozgat genelinde 6 bin 200 öğrenci ülke genelinde de 1 milyon 174 bin 247 öğrenci TEOG ikinci dönem ilk gün sınavına katıldı. Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, okulları tek tek gezip, sınav arası veren öğrencilerle ve anne-babaları ile sohbet etti. 
Cumhuriyet İlk ve Orta Okulu’nu ziyaret eden Kuş, sınavını bitirip çıkan öğrencilerden bilgi aldı. Sınavı kötü geçtiği için göz yaşlarını tutamayan öğrenciyi teselli eden Kuş, okul dışında heyecanlı bir bekleyiş içerisinde olan anne-babaları da destek oldu. 
Kuş, İleri Gazetesi’ne yaptığı açıklamada sınavların her ders için 40’ar dakikadan oluştuğunu söyledi. 
İl genelinde 6 bin 200 öğrencinin 182 merkezde ve 2 bin 200 öğretmen gözetiminde sınava katıldığını kaydeden Kuş, şunları söyledi: 
“İkinci TEOG sınavımız. Birincisini Kasım ayında yapmıştık. Öğretmenlerimizin yaptığı yazılıların bir tanesi olarak düşünmek lazım. Artık öğrencilerle beraber okula gelmelerini arzu etmiyoruz. Rutin öğretmenin yaptığı sınav olarak görmek lazım. Çok şükür birinci günü sorunsuz atlattık. 
Çocuklarımızın hepsine başarılar diliyorum. Sene başından beri iyi hazırlandık diye düşünüyorum. Arkadaşlarımız genel değerlendirme yaptılar, nerelerde eksikler varsa ikinci TEOG’a hazırlandık” dedi. 
Yozgat’ın TEOG başarı yüzdesinin arttığını kaydeden Kuş; “Geçen yıla göre başarımız arttı. Bakanlık resmi bir açıklama yaptığı için biz  resmi bir açıklama yapmıyoruz. Sonuçta il olarak geçen yıllardan çok daha iyi konumdayız. İkinci TEOG’un birincisinden çok daha iyi olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü hazırlıkları biz ona göre yaptık. Sınavların çok daha başarılı geçeceğini düşünüyorum. 
Sonuçlar açıklandığında sonuçları beraber değerlendiririz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim