2011 Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Hz. Muhammed (S.A.V)” konulu ilköğretim okulları arası bilgi – kültür yarışması Yerköy Sağlık Meslek Lisesi Spor salonunda yapıldı.

                Yerköy ilçesindeki her ilköğretim okulunun üç öğrenciyle katıldığı yarışmada öğrencilere Peygamber Efendimizin (S.A.V) hayatını, örnek ahlakını ve şahsiyetini kapsayan müfredat konularından yirmi soru yöneltildi.20 sorudan 19’unda doğru cevap veren 80.Yıl Yerköy İlköğretim Okulu 190 puanla yarışmanın galibi ve ilçe birincisi oldu.18 doğru cevap veren iki okul olduğu için yarışma sonunda yedek sorulara geçildi. Yedek sorular sonucunda Reşat Akyön İlköğretim Okulu bir doğru fazlasıyla ikinci Namık Kemal İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu.

                Yarışma da birinci olan 80.Yıl Yerköy İlköğretim Okulu’nun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Halit arapoğlu “ Peygamberimizin hayatını konu alan bir yarışmada ilçe birincisi olduklarından dolayı çok mutlu olduklarını, böyle büyük bir başarıyı elde eden öğrencileriyle gurur duyduklarını” belirtti. arapoğlu “Yozgat’ta yapılacak il finalinde de öğrencilerimizin ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine ve güzel bir sonuçla döneceklerine inandıklarını” söyledi.

                Yarışma da birinci olan öğrenciler 21 Nisan 2011 Perşembe günü 10.30 da Yimpaş AVM konferans salonunda düzenlenecek olan “ Peygamber Efendimiz konulu Bilgi – Kültür Yarışmaları İl Finali ” ne katılmaya hak kazandı.

Editör: TE Bilişim