Son olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi akademisyenlerine yönelik düzenlenen eğitim etkinliğinde gönüllü olarak katkı sunan Böyükata, etkinliğin ‘Eğitim Yöneticiliği’ görevini de üstlendi.

Böyükata, temel ve uygulamalı bilimlerde bilimsel araştırma projelerinin artırılması, yaygınlaştırılması için düzenlenen program kapsamında, ‘Bilgi, Bilim, Bilimsel araştırma, Hipotez, Bilimsel Araştırma Projesi ve Araştırmacının Özellikleri, Araştırma Projelerinde Özgündeğer, Yöntem, Yapılabilirlik, Yaygın Etki ve Bilimsel Araştırma’ projeleri ile ilgili temel kavramların anlatıldığını ifade etti. Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Ülkemizin gelişimi açısından proje faaliyetlerinin önemi ortadadır. Proje tabanlı çalışmaların, hızla gelişen teknolojinin küresel etkileri karşısında artırılması ve faaliyetlerin daha verimli yapılabilmesi için özel ve tematik çalışmalara ihtiyaç vardır. Bu açıdan da yaptığımız işi önemsiyorum’’ dedi.

Böyükata, donanımlı, duyarlı ve girişken yeni nesillerin yetiştirilmesinde akademik çevrelerin sorumluluğunun yüksek olduğuna da vuru yaptı. Böyükata, proje hazırlama aşamaları ve proje süreçlerine ilişkin, eğitimin her aşamasında, teknik bilgiler edinilmesi gerektiğinin altını çizdi. Böyükata, ‘’Entelektüel bilginin çoğaltılması, paylaşılması ve ürüne dönüştürülmesi için gerekli temel yetkinlikleri yükseltmeliyiz” dedi.

Üniversiteler arası yakınlaşma ve işbirliği açısından da önemli bir iş yaptıklarına değinen Prof. Dr. Böyükata, kendisine destek veren ve eğitmenlik yapan diğer hocaların yaptıkları işin bir fedakarlık olduğunu belirtti. Katılımcılara sertifika verilen programda, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, emeğini esirgemeyerek katkı veren Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya ve eğitmenlere teşekkür etti, verdikleri destek sebebiyle belge ve plaket takdim etti.

Editör: TE Bilişim