Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu Beyaz Bayrak projesi il yeterli ve kaliteli eğitim almış, sağlıklı nesiller yetiştirerek, toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.
Bu kapsamda öğrencilerin eğitildiği okulların temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesiyle birlikte, bu konuda gayret ve başarı gösteren okullara beyaz bayrak, pirinç levha ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Beyaz Bayrak Sertifikası takdim edildi. Beyaz bayrak projesi kapsamında Beyaz Bayrak Denetim Formu ile toplam 56 okulun yaptığı müracaatı değerlendiren Milli Eğitim Müdürlüğü, 7 okulun ödüllendirilmesine karar verdi.
Yozgat Valiliği’nde düzenlenen Beyaz Bayrak takdim törenine Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur ,İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Murat Başkal ile Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Başol katıldı.
Ödüllerin verilmesinden önce proje hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Beyaz Bayrak Projesi ile yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirerek toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesinin hedeflendiğini söyledi. Kuş, "Çocuklarımızın eğitildiği, okullarımızın temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak denetlenmesi ve bu konuda gayret gösteren okullarımızın beyaz bayrak, plaket ve beyaz bayrak sertifikası ile ödüllendirilmesi çalışmaları genelgenin yayımlandığı 2006 tarihten bu yana devam etmektedir." dedi. Konuşmaların ardından beyaz bayrak almaya hak kazanan Toki Mevlana Ortaokulu, Sorgun Mevlüde Ahmet Doğanay Fen Lisesi, Yerköy Şehir Erhan Ar Mesleki Lisesi, Müzeyyen Çokdeğerli İkokulu, Sorgun Fatih Ortaokulu, Sorgun Gedikhasanlı Şehit Mustafa Önder İlkokulu ve Aydıncık Kazankaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne beyaz bayrakları takdim edildi.

Editör: TE Bilişim