Kadıgüllü Şehit Halit Aksu İlköğretim Okulu eğitimcisi, öğrencisi ve yöneticisiyle azmin zaferini yazıyor. Toplam Kalite’de Türkiye birincisi olan okul, çevre ve eğitimdeki diğer başarıları ile göz dolduruyor.

            Bugüne kadar okul OKS ve SBS sonuçlarına göre 2008 yılında başarı yüzde 20 yerleştirme yüzde 30; 2009 yılında başarı yüzde 50 yerleştirme yüzde 75; 2010 yılında başarı  yüzde 87 yerleştirme yüzde 100’e ulaşan Kadıgüllü İlköğretim Okulu örnek oluyor.

            Okulun açıldığı 1960 yılından 2007 yılına kadar 1 kız öğrenci ortaöğretime devam ederken son 3 yılda bu sayı 15 e çıkartıldı. 1960 yılı ile 2007 yılları arasında bursluluk sınavını kazanan öğrenci yokken, son 3 yılda 2 öğrenci bursluluk sınavını kazandı.

            Sarıkaya’da ilk ve tek olarak okul “Beyaz Bayrak”,” Mavi Gök Yeşil Yaprak” Projelerini kazandı. En Çevreci Okul yarışmasında il ikincisi oldu. Yapılan denetimler sonucunda eğitim bölgesinde ilköğretim müfettişleri tarafından en başarılı okul seçildi. Okullar arası yapılan yazı şiir resim yarışmalarında il ve ilçe genelinde birincilikler elde edildi.

            En önemli sonuç ise bütün çalışmaları kapsayan Toplam Kalite Yönetimi çalışmasında il birinciliği elde ederek yaklaşık 46 bin okul içerisinde 81 okul arasına kalmayı başardı. Türkiye genelinde yapılan TKY projesinde ilimizi Milli Eğitim Bakanlığında  temsil etmiş ve Türkiye birincisi oldu.

            Milli Eğitim Bakanlığı “Toplam Kalite Yönetimi TKY Uygulamaları Ödül Yönergesi” çerçevesinde Yılın Kaliteli Ekibi Kategorisinde 02 Haziran 2011 tarihinde Başkent Öğretmen Evi’nde düzenlenen ödül töreninde Türkiye birinciliğini kazanan Kadıgüllü Şehit Halit Aksu İlköğretim Okulu personeline ve ailelerine “TKY” Türkiye birinciliğinden dolayı Petrol ofisi sahibi Kenan Taştan tarafından yemek verildi.

            İşadamı Taştan; “Elde ettiğiniz bu başarıdan dolayı hepinizi tebrik ederim. Bu başarı Sarıkaya ve bizler için gurur vericidir. İlçemizin ve İlimizin adını Türkiye duymuştur.

            Başta okul müdürünüz, öğretmenleriniz ve paydaşlarınıza çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi. Sarıkaya gazetesi ise düzenlenen bu yemekte  Kadıgüllü Şehit Halit Aksu İlköğretim Okuluna “TKY” birinciliğinden dolayı plaket takdim etti. Sarıkaya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Birol Ünal; “Kazandığı ulusal basarıyla Yozgat’ın gururu olan, Türkiye'nin Örnek Okulu Kadıgüllü Şehit Halit Aksu İlköğretim Okulu yönetici, öğretmen, personel ve velilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

            Okul müdürü Recep Akdemir, Petrol ofisi sahibi Kenan Taştan,  Sarıkaya Gazetesi sahibi Salim ve Halim Bolat'a bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim