Fuarın açılış törenine KÜNİB Başkanı Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Müsteşarı Meral Barlas, Bakü Devlet Üniversitesi (BDÜ) Rektörü, Milletvekili Abel Meherremov, KÜNİB üyesi üniversite rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan KÜNİB Başkanı Ramazan Korkmaz, Azerbaycan’da ikinci kez düzenledikleri tanıtım fuarına Türkiye’den 32 devlet ve vakıf üniversitenin katıldığını belirtti.
Bozok Ünive-rsitesi’ni Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Güçlü ile birlikte Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Burhan Ünal, Sosyal Faaliyetler Koordinatörü Okt. Emine Yeşil ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğünden Uzm. Serhat Bolat temsil etti.
Türkiye’nin son zamanlarda birçok alanda önemli mesafe katettiğini, bunlardan birinin de eğitim olduğunu kaydeden Korkmaz, “Eğitim alanındaki başarılarımızı Kafkasya’daki, Orta Asya’daki ve Balkanlar’daki kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz. Türkiye’nin eğitim deneyimlerini burada tanıtmak ve Kafkasya’nın kalbi olan Bakü’de Türkiye’nin eğitim imkânlarını anlatmak istiyoruz” dedi.
Korkmaz, KÜNİB’in faaliyetlerine ilk olarak Azerbaycan’da başladığını, bu nedenle Bakü’nün kendileri için özel bir yeri olduğunu vurgulayarak, amaçlarının bölgenin geleceği olan gençleri eğitim alanında bir araya getirmek olduğunu söyledi.
Açılışta konuşan BDÜ Rektörü Abel Meherremov ise üniversitelerinin KÜNİB faaliyetlerinde etkin yer aldığını belirterek, bölgede eğitim seviyesinin artırılması ve entegrasyonun sağlanması için KÜNİB’in faaliyetlerinin önemli olduğunu kaydetti.
Fuarda katılımcılara Üniversitemiz hakkında bilgiler verilerek tanıtıcı broşürler dağıtıldı. Bir uluslararasılaşma projesi olarak tanımlanan KÜNİB Eğitim Fuarlarının ilki geçtiğimiz yıl Bakü’de, ikincisi ise geçtiğimiz ay Üsküp’te düzenlenmişti. Gelecek toplantılarının Kafkasya ve Avrupa coğrafyasının yeni bölgelerinde düzenlenmesi planlanan KÜNİB Eğitim Fuarları, Üniversitelerimizin küresel eğitim sektöründeki payını arttırmayı amaçlıyor.
Hazar Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında Mevlana Değişim Programı protokolü ve Akademik İşbirliği anlaşması imzalandı.
KÜNİB eğitim fuarına, Türkiye’de eğitim almayı planlayan Azerbaycanlı öğrenci adayları yoğun ilgi gösterdi.

Editör: TE Bilişim