Toplantıya İlçe Emniyet Amiri Mustafa Taç’ın slayt eşliğinde başta ilçe kaymakamı Sinan Başak, İlçe J.Kıdemli Bçvş Mehmet Engin, Belediye Başkanı Yardımcısı Necat Yazıcı, daire amirleri, okul müdürleri katıldı.
Toplantıda; “Madde kullandığı bilinen kişilerin tespiti, okula devamsızlığı alışkanlık haline getirmiş olan öğrencilere yönelik yapılacak çalışmalar, okul çevrelerinde bulunan metruk yerler ile tekel büfesi, internet kafe bakkal ve kıraathanelerin denetlenmesi, okul giriş çıkışlarında gerekli güvenlik önlemlerinin alınması konuları görüşülmüş, güvenli okul merkezi bünyesinde kurulması gerekli olan üst ve alt kurulların kurulması yönünde” yönünde kararlar alındı. 
Emniyet Amiri Mustafa Taç, polis ekiplerinin sürekli olarak okul önlerinde bulunduğunu ifade ederek, proje kapsamında asayiş yönünden eksikliklerin giderilmesi için çalışacaklarını söyledi.
İlçe Milli Eğim Müdürü Orhan Ergün Çağlayan da okula devamsızlığı alışkanlık haline getirmiş öğrencilere yönelik yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi.
Geçen hafta ilçede bir lise öğrencisinin sentetik uyuşturucu madde kullandığı için hayatını kaybettiğini anımsatan Çağlayan, okul yöneticilerine seslenerek, “Değerli okul müdürlerim; biliyorsunuz madde bağımlıları eylem planları kulağımıza geliyor. Bu eylem planlarında bahsedilen konuların rapor edilmesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim