AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, önümüzdeki iki yıl içerisinde peş peşe atacakları baraj temelleri ile önemli bir hamle yapacaklarını belirterek, Çamlık ile ilgili projenin bir mega proje olduğunu söyledi.
TBMM'deki yoğun mesaisine rağmen Yozgat'ı ihmal etmeyen, esnafıyla sivil toplum kuruluşları, sokakta vatandaş ile sık sık bir araya gelen Milletvekili Yusuf Başer, gazetemizi de ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
Geçen hafta içerisinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile bir araya gelerek Yozgat'a yapımı planlanan barajların durumlarını görüştüklerini belirten Başer; ''Bu yıl içerisinde Oğulcuk Barajı'nın temelini atmış olacağız, önümüzdeki günlerde 20-30 yıldır Yerköy insanının hayali olan İnandık Barajı'nın da temelini atmış olacağız. Ardından da Bahçecik Barajımız var. Musabeyli projesi devam ediyor'' dedi.
Başer, Musabeyli Barajı projesinde değişiklik yapılarak, barajın bulunduğu bölgedeki köylerin bazılarının arazilerinin sulamaya dahil edildiğini, Sorgun ilçesinin içme suyu ile ilgili Yenice Barajı'ndaki çalışmaların devam ettiğinin altını çizdi.
Milli Park Çamlığın çehresini değiştirecek proje ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başer, Çamlık Milli Parkı'nın Türkiye'deki ilk milli park olma kazanımını ile beraber hem görsel hem de estetik bakımından sadece Yozgat'ın değil tüm bölge insanının cazibe merkezi haline getirmek için gayret edeceklerini söyledi.
Başer, ''Türkiye'deki ilk milli park olma kazanımı ile beraber hem görsem hem estetik bakımından sadece Yozgat'ın değil tüm bölge insanının cazibe merkezi haline getirmek bizim boynumuzun borcu. Biz de durmak yok yola devam diyoruz. AK Parti'nin dili milletin dili olduğu için biz milletin diliyle hareket ediyoruz. Yozgat insanının duygularına, düşüncelerine beraber tercüman oluyoruz'' diye konuştu.
Milletvekili Başer, Çekerek adliyesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini, 2013 yılına kadar da diğer ilçelerdeki adliye binalarının yenileneceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim