Adamın birisi damdan düşüp, bacağını, kolunu kırıp, hastaneye kaldırılmış. Ziyaretine gelenlerin her birisi farklı reçeteler sunup, ''Şunu yap, bunu yap'' diye uyarılarda bulununca, hasta kafasını kaldırıp, ''Siz hiç damdan düştünüz mü?'' diye sorar. ''Hayır!'' yatını alınca, ''O zaman siz bana damdan düşen birisini getirin!'' diye devam etmiş.
Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi KBB Anabilim Dalı'nda iyi şeylerin olduğuna birebir şahit oldum. Yani ''Damdan düşen'' birisi olarak, verilmekte olan hizmetten yararlanılması gerektiğini paylaşmak istedim.
Bundan yaklaşık iki ay öncesine kadar hergün sabah saatlerinde evden çıkıp, Cumhuriyet Alanı'na giriş yaptığım esnada başımın döndüğünü, gözlerimin karardığını hissedip, kulağımda da bir çınlama duymaya başladım. Doktora gittim, ''Sağlamsın!'' dendi, kaşıntı için ilaç verip, gönderdiler. Sorun çözümlenemedi, devam etti.
Sonrasında Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde soluğu aldım. KBB'de muayene ettiler, grafik çektiler. Sonrasında da  ''Denge testine'' tabi tuttular. Sonuç itibariyle ''Vertigo'' rahatsızlığım bulunduğu vurgulanıp, başlangıç olması nedeniyle yapılacak üç seans ile sorunu çözebileceklerini bildirdiler. Denildiği gibi üç senas egrersiz yaptıktan sonra, sağlığıma kavuştum.
O günlerde bunu paylaşmak istedim ama sanırım yoğunluktan dolayı kaleme alamadım. Kısmet bugüneymiş. Gazetemiz Haber Müdürü Tarık Yılmaz, önceki gün haberi yazıp, getirdi. Bu noktada tanıdığm birden fazla insanın aynı rahatsızlıktan muzdarip olduğunu bildiğimden, daha fazla insanın haberdar olması gerektiğini düşündüm.
Baş dönmeniz varsa, gözleriniz kararıyorsa, başınızda bir ağırlık hissediyorsanız Bozok Üniversitesi Tıp Fakütesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi KBB servisine mutlaka gidin. Sağlığınıza kısa sürede mutlaka kavuşabileceğiniz bir tedavi yöntemi uygulanacaktır.
Hazır konu sağlıktan açılmışken, Özel Şifa Hastanesi'nden de söz etmek gerekir. Kısa süre önce sırt kısmımda yaşadığım ağırılar nedeniyle gittiğim hastanede, birden fazla tahliller yapıldı. Tahlil sonuçlarında, ''Gizli Şeker'' rahatsızlığım olabileceği şüphesiyle, belirli bir süre sonra test yapılmak üzere yeniden hastaneye davet edildim. Dahiliye Uzmanı Dr. İlhan Murat, ''Abi'' diyerek baladığı konuşmasına, ''Gizli şeker var ama şuan için ilaç kullanmana gerek yok, şeker ve hamur işlerinden uzak kalıp, biraz da kilo verirsen, sıkıntı yaşamazsın, yaşadığın sıkıntılardan da kurtulursun'' uyarısında bulundu.
Söyleneni yaptım, şuan rahıtım. Şekerden ve hamur işinden uzak duruyorum. İlaç kullanmıyorum. Kilo vermeye başladım. Rahatsızlıklarımın önemli bölümünden kurtuldum, kurtuluyorum.
Dedim ya, ''Damdan düşen birisi olarak'' tavsiyem odur ki; ilaç kullanarak değil, ilaç kullanmadan rahatsızlıklardan kurtulmanın tek yolu, doktor tavsiyesine uymak.