SINIR Kapısında, otomobilinde 'zula' olarak tabir edilen gizli bölümde 100 kilo uyuşturucu bulunduğu ileri sürülen Veysel Filiz ile ilgili haberler gündemden düşmüyor.  Şahsın gündemde olması bizi pek ilgilendirmiyor. Eğer, 'Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Başkanı' sıfatını kullanmamış olsaydı. ''Her toplumda bu tipler vardır'' der geçerdik. Gündemimize dahi almazdık/almadık.

Böyle bir federasyon resmi olarak var mı? Orası meçhul. Veysel Filiz, beraberindeki bazı isimlerle birlikte Yozgat'a gelip, olup/olmadığı meçhul olan federasyonun ismini kullanmak suretiyle deyim yerindeyse 'ahkam' kesip, taraftar toplama gayretine, birilerinin de çanak tutmasının sonucunda iş buraya kadar geldi. Adı geçen şahsa bürokrasi de kapılarını sonuna kadar açıp, kurumun kapısında karşılayıp, yine kasındaan uğurlandı.

'Yozgat' isminin bu kadar ucuz, bu kadar basitçe isteyenin istediği gibi kullanmasına göz yumanlar, hatta destek verenler en az şahıs kadar -Yasalar önünde karşılığı olmasa bile- suçludur. Zira, şahısla ilgili daha önce birden fazla iddialar ve yargı kararları mevcut. Son olarak elindeki kart bile 2018 yılına ait. Buna rağmen itibar gösteriliyor, destek veriliyor, meşhur ediliyorsa, işin arkasında başka başka konularda vardır. O da bizi ilgilendirmiyor.

Bir ara bize kızmışlardı, kızıyorlar da, şahıs ve benzerleriyle ilgili haber yapmamamız nedeniyle. Yozgatlı Hüzn-i Babanın bir şiirinde 'Bir tecrübe et de mayesine bak' dediği gibi, iş değil, icraat değil 'ahkam'  kesmeyi tercih edenlerin, asıl niyetlerini irdeliyoruz. Bazen yanılmış olsak bile, devamını getirmiyoruz. Kamuoyunun bizim üzerimizden yanıltılmasına engel olmaya çalışıyoruz.