İlçemizin güzide takımı olan Boğazlıyan Şekerspor yeni bir şampiyonluk hedefiyle yeni sezona hafta sonu kendi sahasında İl Özel İdarespor maçıyla merhaba diyecek...
Son iki sezondur yeni bir yapılanmaya giden temsilcimiz Boğazlıyan Şekerspor geçen sezon kurduğu kadroyu bu sene koruyarak bozmadı. Son iki sezondur takıma bir çok futbolcu gelip gitti her mevkiiye farklı oyuncular transfer edildi ilk sene de ligi 5’inci bitiren Şekerspor geçen sezon kurduğu kadro ile ligi 3’üncü sırada bitirirken şampiyonluğu ise kıl payı kaçırmıştı..
Şampiyonluğun kaçma nedeni hiç kuşkusuz geçen sezon takımın ilk 3 hafta da 3 yenilgi alarak lige 9 puan geriden başlaması oldu bununda en büyük nedeni sezon öncesi takımın hazırlık maçı oynamamasından kaynaklanan bir durum..
Bu sene ise her şey çok farklı olacak geçen sezon şampiyonluğu kıl payı kaçıran kadro büyük ölçüde korunarak elde tutulduğu gibi bu kadronun üzerine tecrübeli ve kaliteli transferler yapıldı. Boğazlıyan Sağlıkspor’dan Hakan Doğan, Çorum Osmancık Belediyespor’dan Hasan Topuz ve en son
Osmaniyespor’dan transfer edilen Sefa ve Çağatay bana göre yerinde nokta transferler oldu.
Bu transferlerle birlikte geçen sezon sakatlanarak sezonu kapatan Erkan Çetin’in takıma geri dönmesi yine geçen sezon başarılı bir performans ortaya koyan Taha Çelikkıran,Orhan Özbaş,Fethi Tekin,Mustafa Kalın gibi oyuncularında bu sezonda takımda kalmaları Boğazlıyan Şekerspor’un elini iyice güçlendirdi.
Sözün kısası bu sene Boğazlıyan Şekerspor bol alternatifli kadro oluşturarak lige hafta sonu İl Özel İdarespor maçıyla merbaha diyecek..
Ekibimiz Boğazlıyan Şekerspor geçen sezon ilk 3 hafta da yaşadığı talihsizliği bu sene de yaşamamak adına önceki gün kendi sahasında ligdeki rakiplerinden Sarıkaya Belediyespor ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi ve rakibini 7-2 mağlup etti.
Boğazlıyan Şekerspor’da Teknik Direktör Doğan Ayyıldız ve yardımcısı Kahraman Kahraman’ın bu hazırlık maçının ilk 45 dakikasına ideal ilk 11’i sahaya sürmeleri bekleniyordu fakat geçen sezondan kadroda yer alan Taha,Orhan,Şamil,Selçuk gibi oyuncuların yanı sıra yeni transferler ve genç futbolcular sahada yer aldı.
Sahaya çıkan ilk 11 ilk defa bir birleriyle oynayan futbolculardı ve ilk defa bir arada oynamanın verdiği dezavantaj ilk 5 dakikada kendisini belli etmedi ve Şekerspor ilk 5 dakika rakibini ısıran her alanda baskı yapan sahayı iyi parsellerken bunun meyvesini aldı ve genç yıldızı Rıza’nın golü ile maçın erken bölümünde öne geçmeyi başardı.
Bu golün arkasına Şekerspor ‘un Teknik Direktörü Doğan Ayyıldız saha içerisinde oyuncularının devamlı görev bölgelerinde değişiklik yaptı kaleci,stoperler ve bekler haricinde hemen hemen diğer bölgelerde sık sık değişiklikler yaparak bu bölgelerde ki oyuncularının performansını görmeye çalıştı. Saha içerisinde yapılan devamlı değişiklikler sonrasında Şekerspor maçın 30 dakikasından itibaren bocalamaya başladı ve arka arkaya kendi sahasından çıkarken top kayıpları yaşamaya başladı ve nitekim kalesinde de beraberlik golüne engel olamadı.
Karşılaşmanın ikinci yarısına Şekerspor daha derli toplu başladı Şekerspor’un tecrübeli hocası futbolculara asıl mevkilerinde görev verince ikinci yarıda Şekerspor fırtınası esmeye başladı ve ikinci yarıda oynadığı futbol ve attığı gollerle rakibini 7-2 mağlup etmeye başardı.
Beni mutlu eden bir diğer konu ise Şekerspor’un alt yapıdan yetiştirdiği Yozgatlı gençlerin bu karşılaşmada görev aldığı süre içerisinde oynadıkları futbolla umut vermeleri oldu. Özellikle Umut  Körüklü genç kardeşim ayak bileklerine çok hakim ve klas çalımlarının yanı sıra 3 golde Hakan’a alda at derecesinde verdiği akıl dolu pas ayakta alkışlandı. Tabii oyuna giren diğer genç arkadaşlarımızın da hakkını yememek lazım ne demiş atalarımız “yidiği öldür ama hakkını yeme” çok yerinde bir söz bence oyuna sonradan giren Erdeniz Yıldırım,Özer Arslankoç,Oğuzhan Erdinç,Mustafa Özgül ve genç kaleci Osman Can Özdemir gösterdikleri performansla formaya aday olduklarını gözler önüne serdiler.
Uzun lafın kısası Boğazlıyan Şekerspor hem bu sene bol alternatifli güçlü bir kadro kurarken hem de sezona hazır olduğunun sinyalini de vermiş oldu artık geriye sayım başladı ve hedef bir kez daha şampiyonluk olarak açıklandı ben bu sene Boğazlıyan Şekerspor’un şampiyonluk yolunda diğer rakiplerine oranla bir adım önde olduğunu düşünüyorum bundan sonra artık haftaya başlayacak ligde hakemlerin çalacağı düdük sonrası sahada dönecek olan meşin yuvarlak sezon öncesi sorulan tüm soruların cevabını verecek en büyük etken olacak… yeni sezonun hayırlı olmasını ve Yozgat iline yakışacak bol gollü bol çekişmeli aynı zamanda centilmence geçen bir sezon olmasını en içten dileklerimle temenni ederim…