TAM kapanma süreci bugün sabah saat 05.00 itibariyle sona erdi. 29 Nisan tarihinde başlayıp, bugün sabaha kadar devam eden tam kapanma sürecinde, bir çok esneklikler yaşanmış olsa da kısıtlamaya uyum sağlayanlar da bir hayli fazlaydı. Bunun sonucunda da süreç içerisinde yapılan duyurularda Yozgat'ta da vaka sayısında gerileme oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşehrimiz Fuat Oktay, katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin sorulan soruya, "Tam kapanma süresini 19 Mayıs’a kadar uzatmak gibi bir gündemimiz şimdilik yok'' yanıtı ile birlikte tam kapanmanın olmayacağının altını çizdi. Bugün yapılacak kabine toplantısı sonrasında yayınlanacak genelgeler doğrultusunda istisnai durumlara da açıklık getirilecek. 

Devlet yönetiminin yasaklamalar getirip, getirmemesi bir tarafa vatandaş olarak bizlerin kendi kararlarımızı kendimiz verip, bu belaya bulaşmadan yaşamımızı sürdürebilmemiz için gerekli olan önlemlerimizi alıp, sürdürülebilir hale getirmek durumundayız. ''Yasak bitti, hadi eğlenip, gülelim, düğün, dernek gezelim'' anlayışını bir kenara bırakıp, tekrar tam kapanma süreçlerinin yaşanmaması için almış olduğumuz önlemlerimizi sürdürmenin dışında başka bir çaremiz bulunmuyor.

Yapılması gerekenler fazla bir külfet teşkil etmiyor. Maske kullanmaya, mesafeli durmaya yönelik, temizlik kuralları ile ilgili bir dizi alışkanlıklar edindik, alıştık. Maske aksesuarımız oldu. Bir süre daha böyle devam edelim.