Spor Toto Üçüncü Ligi Üçüncü Grup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor son 7 haftalık bölümde hiçte istenmeyen kötü sonuçlar alarak herkesi üzdü. Son olarak Denizli Büyükşehir Belediyespor yenilgisi kendisine güvenenlerin morallerini bozdu. En son galibiyetini yedi hafta önce kendi sahasında Erzincan Refahiyespor karşısında alan kırmızı siyahlı ekip bu yedi haftalık dönemde 4 beraberlik 3 mağlubiyet alarak kötü bir istatistik çizdi. Kendi sahasında bir türlü galibiyet yüzü göremeyen kırmızı siyahlı ekip umudunu Kocaelispor maçına bağladı.
Özellikle son yedi haftada oynanan müsabakalar öncesinde Yozgat’ta 40 yılı aşkın bir süredir gazetecilik yapan ve halen İleri Gazetesi Yazı İşleri Müdürü olan babam Seyfi Çelikkaya bana ‘Biz bu takımı yendiğimiz zaman üstüne çıkıyor muyuz?’ diye her seferinde bir soru yöneltir. Ben de ‘Evet, yendiğimiz taktirde biz bu takımın üzerine çıkıyoruz’ dediğimde, ‘Hiç merak etme biz bu maçı kazanamayız, rakibimiz kim olursa olsun eğer üstüne çıkacaksak, maçı kesinlikle bu takım kazamaz’ diye karşılık veriyor. Ben her seferinde içimden babamın yanılmış olmasını istememe karşılık Pazar günü müsabakalar gelip atıyor ve takımımız yendiği taktirde üzerine çıkacağı takım karşısında sürekli puan kaybediyor.
Babamın bu tezi çok doğru, çünkü bu güne kadar oynayıp kazandığımız müsabakalara baktığımızda ligin ikinci haftasında Yeni Diyarbakırspor ile oynadık kazandık, Erzincan Refahiyespor altımızdaydı kazandık, Gölcükspor’a kazandığımız taktirde puan olarak yetişemiyorduk o maçı da kazandık. Ama puan olarak yakalayıp üstüne çıkacağımız takımlar, Kayseri Şekerspor, Ayvalıkücü, Anadolu Üsküdar, Denizli Büyükşehir Belediyespor, Arsinspor gibi müsabakaların hepsinde puan kaybettik.
Bu hafta sonu ligin dibine demir atmış olan Kocaelispor ile oynayacağız bu maçı babamın yeni tezine göre kazanacağız.
-Son Şans Kocaelispor-
Yimpaş Yozgatspor Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde Kocaelispor ile çok önemli bir müsabakaya çıkacak. Lige ya devam, ya tamam mahiyeti taşıyan bu müsabakada alınacak kötü bir sonuç Yimpaş Yozgatspor’a bana göre çok ağır bir faturaya mal olacaktır. Zira ligin dibine demir atmış olan Kocaelispor maçını kazanamayan bir takım bu ligde ilk beşe değil ancak kümede kalma mücadelesi verir. Sezon başında şampiyonluk türküleri çağıran en kötü ihtimalle Play-Off oyacak bir takım oluşturulduğu düşüncesiyle lige başlandı. Ancak hiçte beklendiği gibi bu takım ne şampiyonluğa ne de ilk beşe kalacak bir takım konumuna bir türlü gelemedi. Şuanda ilk beş takım ile aramızda 12 puan fark var bu puan farkının kapanması bana göre çok zor. Hele hele Kocaelispor maçından alınacak kötü bir sonuç takımı ok kötü noktalara itecektir.
Hafta sonu inşallah kırmızı siyahlı ekip kötü bir kaza geçirmez ve Kocaelispor maçını kazanarak son hafta Belediye Vanspor deplasmanına moralli çıkar.